שאלה
לאחרונה קבלתי החלטה ללמוד את מקצוע הוראה,
כאשר עומדים בפני שני מוסדות תורניים כאשר הדילמה שלי נע בין גוף שהוא הכי טוב בתחום הוראה שאני חושק ללמוד והגוף השני יש בו יתרון שהסיכוי להתחתן בו גדולים יותר בגלל כמות אוכלוסיה מהמין השני שנמצאת בו(אני בן 28 רווק)
השאלה שלי עד כמה לקחת בחשבון את רווקות שלי בבחירת מקום לימודים?
תשובה
שלום לך,
לדעתי השאלה לא מתחילה:
1. מוסד תורני בו לומדים ביחד בנים ובנות אינו יכול להקרא מוסד תורני.
2. לבוא לחפש בת זוג במוסד לימודים כאשר אינך יודע אם הבת מעונינת להתחתן כעת ואולי היא נשואה וכד' - זה נראה לי לא ישר ולא היית רוצה שבנותי ילמדו עם משהו כזה בכיתה.
לצורך כך יש טיולי פנויים ופנויות וערבי לימוד וכד' ועוד מקומות אליהם באים בנים ובנות במטרה להכיר ולהתחתן ומי שמצא את בן זוגו מפסיק להגיע לשם.
3. אם אתה מחפש להתחתן והכרת כמה עשרות בנות - המלצתי שתחפש את המתאימה לכך מתוכן , שעדיין פנויה, ותנסה לחדש את הקשר. הסבירות ששם תמצא גבוהה מאשר בין בנות שלא הכרת.
4. בכל מקרה קח לך חבר טוב נשוי שילווה אותך בקשר הבא החל מהבירורים דרך המפגשים ותנסה שהבת הבאה שתפגוש תהיה אשתך.
כדאי לקחת חבר טוב שאתה מוכן לקבל ממנו בקורת גם עליך ומידותיך וגם כיצד אתה מתנהג ומופיע במשך הפגישה (וכאמור טיולי פנויים ופנוייות לדעתי מומלצים לגילך)
5. אני חושב שמי שרוצה להיות מורה בישראל צריך לתת דוגמא אישית וללמוד במקום נפרד ורק אם אי אפשר אז נפרד ככל שניתן ובודאי לא להכיר את הבנות איתן הוא לומד. יש בכך צביעות אם אנו דורשים להפריד בין הבנים לבנות בגיל כיתה ד ולומדים במעורב בכוונה בגיל 28
בברכה דוד לוי