שאל את הרב

אשור בניה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 29/01/11 19:48 כד בשבט התשעא

שאלה

אני מתגוררת בבית משותף בבני ברק

שכנה המתגוררת בקומה ג בקשה חתימות מהדירים כדי לבנות על הגג שהנו נכס משותף לכל הדירים

השכהים הסכימו לחתום הל הסכם בניה תמורת צביעת חדר המדרגות, גם אני הסכמתי אך דרשתי ממנה לחתום על התחיבות עם פרוט השטחים שעליה לצבוע כמו גם התקרה וגם הכניסה לחדר המדרגות כמו כן פרטתי סוג הצבע[המקובל לצביעת חדר מדרגות] ובקשתי שגם תבצע גרוד קילופים ושפכטל.

השכנה מאד כעסה ואמרה כי הרב שלה אמר לה לא לחתום על התחייבות.

היא בקשה לצבוע כפי יכולתה....לא רצתה לפרט סוג הצבע.....אמרה שבבני ברק לא מקובל לבקש תמורה....אמרתי לה אם אני נותנת לה חלק מהגג ששייך לי עשינו עסקה וכדי למנוע אי נעימות עליה להתחייב כמוסכם בכתב .

אני רוצה לשאול האם אני מגזימה? האם אני נוהגת נכון? כיצד יתכן שרב אסר עליה לחתום על התחייבות. הדבר גורם לי אי נעימות.

תשובה

שלום לך.
את נוהגת כראוי. אינך צריכה להסכים למסור זכות שיש לך על שטח כלשהו בחינם, או בתמורה פחות ממה שאת מבקשת.
אינני יודע מדוע הרב שלה אמר לה לא לחתום, אני מניח כי הרב למד סוגיות מסויימות במסכת בבא בתרא, ושם הגמרא באופן ברור מדריכה את האדם לא להיות "פראייר", כלומר: לא לוותר על זכויות שלו.

כתבות נוספות