אשה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 18/01/06 12:22 יח בטבת התשסו

שאלה

שלום רב!!!

באילו מצבים אשה נקראת נידה?

אני מצטערת על השאלה אבל אני בכול זאת אשאל כי אין לי את מי לשאול...

1. האם זה נכון שאחרי שאשה יולדת היא נידה ואסור לבעלה לגעת בה?

2. האם זה נכון שאחרי שהגבר והאשה מקימיים מצוות פרו ורבו אז אחרי ה... האם האשה נידה??? ואסור לבעלה לחבק אותה אחרי ה...?????????????

תודה רבה!!!

ושוב אני מבקשת מחילה...

תשובה

לשואלת שלום
אנסה לענות על כל שאלה בניפרד:
1. מדין תורה לאחר שאשה יולדת וודאי יצא דם מהרחם ולכן היא טמאה, עליה לחכות עד שתפסיק לראות דם ולאחר מכן תוכל להיטהר לבעלה(ישנם עוד חילוקים בין לידת בן ללידת בת אך אין כאן המקום להאריך)
2. אם הבנתי את שאלתך נכון אז התשובה היא שאין שום סיבה שאשה תהיה טמאה נידה לאחר קיום יחסים עם בעלה, אלא אם כן ראתה לאחר מכן דם שאז היא טמאה בכל מקרה גם אם לא קיימו יחסים קודם לכן.
בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
אם תרצי לדעת יותר על כל עניין איסור נידה נשמח להיות לעזרה באי מייל:
karnei_shomron@intermail.co.il