ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 03/02/05 16:47 כד בשבט התשסה

שאלה

שלום,

איך אני יכולה להסביר לחילוני למה באמת לא צריך לעקור יישובים? הרי אם אומר לו שהארץ הזאת הובטחה לאבותינו, זה לא ישכנע אותו.

כשאמרתי לו שאם נתנתק, המצב יחמיר. הוא ענה לי שכל אחד כיום בסכנה. כשאמרתי לו שלערבים יש עוד ארצות לגור בהם, ולנו רק אחת, הוא אמר לי שזאת לא סיבה לגרש אותם מהמקום בו גרו.

איך אוכל לשכנע אנשים לא מאמינים בדבר כזה?

תשובה

שלום וברכה

קשה לשכנע אדם לא מאמין בכך, שרק בגלל שהארץ הובטחה לנו זו סיבה לא לעקור ישובים.

מצד שני, גם אדם לא מאמין עשוי להבין שיש ערך להתישבות בארץ ישראל, בזכותה אנחנו כאן.
אם כן אין למהר לעקור יישובים.

אפילו מי שסבור שלשם מטרה כמו שלום כדאי לעקור יישובים, צריך להודות שהנסיון לעשות שלום עם הערבים נכשל, ואין טעם בנסיגה חד צדדית.

התושבים שיושבים בגוש קטיף אינם מגרשים אף ערבי מהמקום בו הוא גר. הסיבה לכך היא שהם אינם יושבים במקומות בהם ישבו ערבים קודם לכן.

הבעיה איננה רק עצם פינוי הישובים, אלא ההתרחקות של חלקים גדולים מהחברה הישראלית מערכים יהודיים בכלל. תפקידנו הוא לנסות לחזק את התפיסה העצמית של החברה הישראלית כחברה יהודית.