אריכות ימים

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 12/05/05 13:46 ג באייר התשסה

שאלה

שלום,

למה מברכים אנשים לאריכות ימים? הרי המטרה שלנו בעולם הזה היא לקיים את היעוד שלנו ואז ללכת ומי שעושה את זה יותר מהר יותר טוב..

מקווה שהבנת את השאלה.

תשובה

שלום.
לשאלה זו התייחס גם ר' יהודה הלוי בספר הכוזרי (מאמר ראשון, פסקה קח-קט. אמנם שם השאלה שונה מעט, אך בתוך הדברים ניתנת תשובה גם לשאלתך).
מלך כוזר יוצא מנקודת הנחה שמי שראה את התגלות ה' בעולם, ודאי מתאווה למות, כדי לחזות בזיו השכינה לעולם...
על כך עונה לו החבר, הוא החכם היהודי, שייעודנו בעולם הוא שנדבק בענייין האלוקי בעולם הזה דווקא, על ידי נבואה, על ידי התגלות מלאכים, על ידי השגחה פרטית של הקב"ה, וזהו השכר הגדול ביותר שאנחנו יכולים לזכות לו.
יפה שעה אחת של תשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא (אבות ד, יז).
אמנם אדם צריך להשתדל למלא את ייעודו, ובעת שימלא את ייעודו יסתלק מן העולם. אך כאשר הקב"ה רואה אדם שממלא את שליחותו על הצד היותר טוב, הוא מטיל עליו גם כמה שליחויות נוספות, שאולי במקור הוטלו על אנשים אחרים שלא כל כך מילאו אותן...

בברכה שנזכה כולנו לאריכות ימים כזו, שייאמר עלינו כפי שנאמר על אברהם אבינו, שהוא 'בא בימים' - הוא וכל ימיו עימו, שכל ימיו היו שליחותו של הקב"ה בעולם.