אריכות בתפילה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/11/15 18:11 ה בכסלו התשעו

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

אני מאריך בתפילה (בכל חלקי התפילה ,קשה לי לומר את המילים מהר)

לרוב ,אם אני מתחיל את התפילה עצמה עם הש״צ אני לא מספיק להתחיל איתו את תפילת העמידה

(לפעמים ,בעיקר בשחרית[שאין לי סיכוי להתחיל עמידה עם הש״צ אם אני מתחיל את התפילה איתו ] אני מתחיל את התפילה עצמה לפני הש״צ כדי להתחיל איתו עמידה)

האם אני אמור באופן קבוע להתחיל להתפלל לפני הש״צ או שאם אני מתחיל איתו את התפילה(ברכו) ומתחיל עמידה אחריו זה בסדר ונחשב לי תפילה בציבור?

(אשמח אם הרב יפרט לי בדיוק מה זה תפילה בציבור)

אלף תודות

תשובה

לשואל שלום רב.
עיקר התפילה במנין היא להתפלל תפילת עמידה עם הציבור. לכן אתה נוהג נכון. תתחיל את התפילה קצת קודם כך שתפילת עמידה תהיה עם הציבור.
בברכה
אפי קיציס