אני "מתחזק" ומה אם אוכל שהוכן בשבת על ידי אימי?

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 10/03/11 22:04 ד באדר ב'

שאלה

בס"ד

אני עוד מעט בן 17 בן למשפחה חילונית, אני חוזר בתשובה למרות שאני די מכחיש את זה ואומר שאני רק "מתחזק". יש בעיה בשבת.

ההורים שלי לא רוצים לקנות פלטה ולא נראה לי שאם אני יקנה הם יסכימו להשתמש בה בשביל האוכל בשבת.

זה יכול רק ליצור סכסוכים ולפגוע בשלום בית...

הם תומכים בי מאוד בקטע של השמירת שבת והכל.

אבל כנראה שזה כבר יותר מדי בשבילם. אני משתדל שהם לא "ייפגעו" איך שהוא מזה.

עכשיו עדיף לאכול את האוכל של אמא שלי שהוכן בשבת? או לאכול דברים שלא דרושים הכנה אבל לא בדיוק "כבוד שבת" וגם זה יכול גם מאוד לפגוע בשלום בית אם ההורים שלי יראו שאני אוכל נגיד קרקרים או משהו במקום הארוחת ערב.

ואז זה יכול להפוך אותם גם להיות נגד כל התהליך שאני עובר ואני לא רוצה את זה.

אז מה לעשות?

תשובה

שלום יובל,

א. מבינת פסיקת ההלכה החד משמעית אסור לך לאכול את האוכל שאמא שלך מכינה בשבת.
ב. אבל מבחינה אישית אתה נמצא במצב שאתה לא יכול להתמודד אתו לבד. ברור שאתה לא יכול להמשיך להיות בבית מבלי להשתתף בסעודות שבת של המשפחה, ככל שהן יהיו. ועוד כפי שכתבת אתה עלול לגרום לכך שההורים יחליטו להפסיק לתמוך במהלך החשוב שאתה נמצא בו - ותמיכתם חשובה מאוד, גם לך וגם להם.
ג. תנסה למצוא בסביבה שלך מישהו שיכול לעזור לך במצב הזה. אני מתכוון למישהו מהמשפחה שקרוב להורים או שכן או חבר שלהם שמבין לנפשך ואולי בעצמו שומר מצוות, וגם יש לו "דיבור" עם ההורים שלך. חשוב מאוד לערב אדם שכזה בעניין כדי שהוא יוכל לשוחח עם ההורים ולנסות לשכנע אותם להביא פלטה כדי שתוכל לחמם אוכל שהתבשל לפני שבת.
ד. במידה שאתה לא מצליח במהלך הזה, אתה חייב לעשות כל מאמץ להסביר להורים שזה שאתה לא אוכל את האוכל שאימא שלך הכינה בשבת, איננה פגיעה בהם. אתה ממשיך לאהוב אותם ולהעריך אותם, אבל אין לך ברירה בדבר.
עלה והצלח בדרכך.
בברכה, דוב ברקוביץ