אמונת עמנו

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/11/01 15:06 ט בכסלו התשסב

שאלה

אם נסתכל בעולם נראה שכל אדם שנולד במקום כלשהו מאמין באמונה לה חונך וכו.... הנוצרי מאמין בנצרות המוסלמי באיסלאם וכך הלאה. אנחנו נולדנו יהודים ואנחנו מאמינים ביהדות. גם אחרי כל ההסברים מדוע דתינו היא הנכונה זה נראה די אבסורד שדוקא לי היה את הפוקס להיוולד במקום הנכון לדת האמימית. איך אפשר להתמודד עם מחשבה זאת?

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום רב,

ראשית, לא בכדי הדמויות המרכזיות איתן אנו נפגשים במהלך יצירת תעודת ישראל ולאומיותו חוללו מהפך פנימי ומתוך כך מהפך בעולם.

אברהם אבינו, הנקרא אברהם העברי, על שום שכל העולם מעבר אחד ואברהם מן העבר השני, מקבל על עצמו החלטות אמיצות. הוא מנתץ את פסילי אביו מתוך רצון להתמודד עם שאלת מציאות ה'. לא נסקור את כל ההסטוריה היהודית. די אם נזכיר את דמותה של רות, שבאה משדה מואב והכריזה בקול גדול: "עמך עמי ואלוהיך אלוהי". ודוקא רות היא שורש המלכות בישראל.
מכאן, שבכל תקופה מתרחש בירור זהותם של ישראל, בירור מהותה של אומתנו.
אולם, גם אנו שנולדנו יהודים, מקיימים בתוכנו בירור פנימי מתמיד. לא מספיק להיוולד יהודים, אף שגם בכך ערך גדול. השאלה הגדולה היא איזה יהודים נהיה. בשל כך, בעקבות מסעם של אברהם ורות, אנו ממשיכים בבירור נוקב בדבר הגדרת המהות של יהדותנו.
לכן, עובדת לידתנו כיהודים לא באה במקום החיפוש המתמיד, במקום ההכרעה האישית להצטרף אל לוז האמונה, אל עומק החויה הרוחנית של ההשתייכות.

בברכה נאמנה,

שי