אמונה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 21/11/01 04:38 ו בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לך רבינו!

יש לי שאלה שמציקה כמה זמן: איך אני יודע בבטחון מלא שיש אלוקים? אבל בבקשה ממך אל תענה בשאלה בגלל שכל מי ששאלתי ענה לי בשאלה וזה לא פתר לי את השאלה. יש לי עוד שאלה אני לומד בישבת "אור עציון" (מ"ב קרמינולוגיה) ואסור לנו לשים ג'ל, טבעות, שרשראות וכד' מה רע בזה? אנא ענה לי על 2 השאלות הנ"ל במהירות האפשרית.

תשובה

לשואל שלום!
באשר לשאלותיך:
1. חשוב קודם לכל להגדיר לעצמך באיזה כח מכחות הנפש אתה משתמש לאמת את אמונתך.
האם נשתמש בחושים? הרי הם מטעים במקרים רבים את האדם, ועוד שהם מוגבלים. הרי דברים רבים סובבים אותנו ואין בכח העיניים לראותם (סוגים של גלי אור). קולות רבים יש בחלל הקרוב לנו ואין לנו אזניים לשמוע (כגון גלי רדיו).
האם נשתמש בשכל? הרי השכל מקבל את הנתונים מן החושים ובכלל השכל אינו אלא טוען טענת ספק, ולעולם "המשפטים" שאפשר להוכיחם באים אחר אקסיומה.
הכח היחידי הקיים בתוכנו שאנו יכולים לוודא עמו הוא כח האמונה.
רק בכח זה יש ודאות מוחלטת שכן הוא ה"ניצוץ" האלוקי שבקרבנו שאם נזכה לחשוף אותו מתוכנו נוודא ונאמת בכך את אמונתנו. אין לך שמחה וחרות גדולה מזו של גילוי הנקודה האינסופית שבתוכך. כל המחשבות וההוכחות הן דרכים להגיע לאותה נקודת אמונה. "קרוב אליך הדבר מאוד בפיך ובלבבך לעשותו".
נשמח להמשיך להיות עמך בקשר אחר שתחשוב על הדברים ותחפש את הדרכים המובילות לאמונה.

2. את השאלה עליך להפנות לאחראים עליכם - שהוציאו את האיסור.

בהצלחה.