שאלה
בס"ד
שלום כבוד הרב!!
אני שמיניסט כמובן לומד בישיבה ברוך ה' ואני הולך שנה הבאה לישיבה(הסדר).
אני כבר אחרי חיפושים מתישים אחר ישיבה שמתאימה לי (כבר בדקתי 7 ישיבות).שרציתי ללכת לשבו"ש החברים שלי פשוט לא רצו לבוא איתי הלכתי בסוף לבד לשבו"ש רבתי עם חברים שלי בגלל הדברים האלה התעצבנתי וגם הרבה כעסתי עלהם. ושמצאתי את הישיבה שכן הרגשתי חיבור אליה יש לי עדיין התלבטות בין ישיבות. יש פשוט שאומר:"הבא לטהר מסייעין בידו" לא ראיתי בכלל את הסיוע...אתה הולך לישיבה ללמוד תורה לשמה ואתה רואה שממש קשה למצוא ישיבה....איך אפשר למצוא כאן באמת סיוע?!
תשובה
שלום וברכה,
אין זה נכון לצפות מהקב"ה שבכל מהלך חיובי שאנו יוזמים נזכה לסיוע מוחלט. זאת ועוד, ניתן לראות פעמים רבות שהקב"ה מזמן לנו מניעות ונסיונות שמאתגרים אותנו בדרך למטרה החיובית שלנו. אנו רואים זאת בנסיונות הרבים שאברהם אבינו עבר, ואולי אף אצל דוד המלך שחשק לבנות בית מקדש והקב"ה מנע זאת ממנו.
מכל מקום, אתה נמצא בצומת החלטות מסוימת בחייך בה עליך לבחור נתיב מסוים בו תצעד בשנים הקרובות. בחירה זו אכן חשובה והיא אולי יוצרת סביבך מתח מסוים המשפיע על יחסיך עם חבריך. בסופו של דבר יש הנחיה 'הוי גולה למקום תורה' ולכן אם מצאת מקום אליו אתה מתחבר כדאי ללכת אליו על אף העובדה שחבריך הולכים למקומות אחרים. המלצתי אפוא היא לקבל את ההחלטה ללכת למקום אליו הרגשת חיבור ולשחרר את ההתלבטות בין שאר הישיבות. חשוב להדגיש כי בחירת ישיבת הסדר איננה חתונה קתולית ויש הרבה בני ישיבות שממשיכים בחיפוש ועוברים בין ישיבות גם בשנים לאחר מכן.
בהצלחה,
אביאל