אל תפרוש מן הציבור!

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 07/06/06 18:21 יא בסיון התשסו

שאלה

הרב שלום,

נוכחתי להיות בארוע לא צנוע במסגרת תנועת הנוער שבה אני פעיל.. ומכיוון שהרגשתי לא שייך והרגשתי צורך לעשות ולהשפיע על הח'ברה שלי דברתי עם הח'ברה וכו'...

ואחד האנשים אמר לי את הדבר הבא "אל תפרוש מן הציבור" ושאלתי היא אם גם כאן זה תופס...שרוצים לפרוש ממקום שהוא בעצם חטא!חטא גמור להיות שם!

בתודה,רן..

תשובה

רן שלום,
אל תפרוש מן הציבור הוא כלל חשוב שלימדונו חז"ל בפרקי אבות, אולם כל זאת כשהציבור מתנהג בצורה נאותה. כאשר מדובר באירוע בו נפרצים גדרי הצניעות עדיף באופן כללי לפרוש מן הציבור, ועל כך יש להחיל את הכלל: "הרחק משכן רע ואל תתחבר לרשע". לעיתים אנו רוצים להצטרף לחברה רעה כדי להשפיע עליה, אבל הדבר אינו נובע בהכרח מיצר הטוב, שכן יש סיכוי גדול שדווקא אנו נושפע מאותה חברה.
יחד עם זאת צריכים להיות זהירים בהגדרה של אירוע לא צנוע או חברה רעה. לא כל מקום שנמצאים בו בנים ובנות ביחד הוא בהכרח מקום שצריך לברוח ממנו. לכן יש לבחון כל מקרה לגופו ולשקול היטב האם יש עבירה בהימצאותך במקום, והאם יש סיכוי ממשי וגדול שנוכחותך תשפיע לטובה? אם יש במקום פריצות ממש, או אם הסיכוי שתוכל להשפיע קטן, בוודאי עליך להתרחק משם.

בברכה,
רונן לוביץ