אכילת בשר ואח''כ חלב בלי כוונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 14:33 יג באב התשסט

שאלה

שלום לכבודו.

אני אישה ששומרת כשרות ומאוד מקפידה על כך.

אז ככה ,הייתי אצל חברה דיברנו ותוך כדי שיחה היא הגישה את האוכל שהייתה בשרית. לאחר מכן חזרתי לביתי,והיה נורא בא לי לשתות נס ושכחתי לגמרי שאכלתי בשר. בין אכילת הבשר לשתית הנס עבר שעה וחצי. ואחרי כ-10 ד'ק נזכרתי שאכלתי בשר ולא ידעתי מה לעשות אז פשוט הקאתי הכל.

אז השאלה היא כזו, מה עלי לעשות? כי אני מאוד נרעשת מהמקרה.

אשמח לתשובה!

תשובה

שלום וברכה,

אני מבין לליבך, ההרגשה קשה ואף אל פי כן -
מאכילת הבשר לשתיה עברה יותר משעה. לרוב עדות ישראל אסור לשתות חלב בשלב זה, וכך את נוהגת כל חייך.

אחרי שכבר שתית - זו עבירה שבין אדם למקום שמתכפרת כאשר אדם חוזר בתשובה. רגשות החרטה הגדולים שלך מראים שתשובתך שלימה ובעזרת השם לא יקרה לך שוב.
אם עדיין קשה לך עם זה - בתפילתך הבאה [שחרית או מנחה] תאמרי וידוי ככתוב בסידורים ותוסיפי גם וידוי על חטא זה.
אם את רוצה - טוב לתת סכום מסוים לצדקה לעניים או לישיבה, בבחינת תשובה ותפילה וצדקה. [זה יכול להיות סכום קטן ומומלץ או לאחזקת לומדי תורה או לעניים ממש].

בברכה ותזכי למצוות
דוד לוי