אכילה בסוכות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 20/09/02 01:31 יד בתשרי התשסג

שאלה

אם אני בטיול ואנחנו רוצים לעשות הפסקת אוכל באמצע המסלול, האם חייבים בסוכה?

תשובה

אסף שלום,
לפניך פסקו של מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א מתוך םפרו "הלכות חגים":
הולכי דרכים - ההולכים ביום - פטורין מן הסוכה ביום, כיוון שאין להם שהות לטרוח אחר סוכה וצריכין לילך לדרכם. אבל אם יכולים להכין לעצמם סוכה בדרך, או שיכולים למצוא סוכה בלי טורח - חייבים לישב בסוכה. בלילה כשהם במלון, צריכים לטרוח לישב בסוכה אפילו הוא במקום שאין שם סוכה. ואם יכולים לעשות סוכה במעט ממון - חייבים להשתדל שיהיה להם סוכה לישן בתוכה(שו"ע שם סע' ח ונו"כ).
בברכת מועדים לשמחה,
שמואל זעפרני