אישות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 24/06/04 17:14 ה בתמוז התשסד

שאלה

אישתי עוברת טיפול להסרת שרירן ברחם ללא ניתוח,

כהכנה לטיפול ובמשך 3 חודשים אשתי מקבלת

זריקות שאמורות להקטין ואף לעצור את המחזור.

בתקופה זו נראים מידי פעם כתמי דם ולא רק בתאריכי המחזור . השאלה האם בכל פעם צריך להמתין 5 ימים ולאחריהם 7 נקיים.

תודה

תשובה

שלום וברכה ורפואה שלמה!
כתמי דם אשר הם במראה טמא, מטמאים בין אם זה בזמן המחזור ובין אם לאו. אם נראים כתמים ועדין היא לא טבלה אין היא צריכה להמתין חמישה ימים מחדש ודי אם ישנם חמישה ימים מאז שנטמאה לראשונה, ואח"כ מונה שבעה נקיים כמובן.
לעצם הכתמים, יתכן שאלו הפרשות שאינן במראה טמא ולשם כך יש להתייעץ עם פוסק מוסמך הבקי בהלכות מראות ולהציג בפניו את מראה הכתם.
בברכה