אישה נידה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 20:08 ד בניסן התשסו

שאלה

שלום לך!

ברצוני לשאול שאלה.

האם כשאישה נידה,מותר לה לגעת בדברים קדושים? לדוגמא-הכותל,ספר תורה,סידור,ספר תהילים וכל דבר שבקדושה.

תודה רבה.

תשובה

בשאלת ההנהגות של אישה נידה רבו המנהגים. יש הנוהגים שאישה בנידתה יושבת לה בחדר נפרד וכן ישנה בחדר נפרד וכו', ולכן אינני אומר שאין למנהג זה טעם. מה שכן ברור זה שזהו מנהג ומבחינת עיקר ההלכה אין בזה אמת, שהרי כיום כולנו טמאי מתים ואין הקפדה יתירה על הלכות טומאה וטהרה בנגיעה בדברי קודש.