שאל את הרב

אישה בתהליכי גיור

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 17/10/10 20:23 ט בחשון התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני בת 23 בת להורים לא יהודים ואני כרגע בעיצומו של תהליך הגיור במטרה להיות יהודיה כשרה ששומרת מצוות מתוך הבנה שהיהדות היא הדת האמיתית והנכונה ביותר כמו כן אני מרגישה שאני רוצה להתחתן עם יהודי ולהקים בית כשר וטהור בארץ ישראל, אחותי התגיירה גם כן לפני מספר שנים אך לצערי הרב היא הפסיקה לשמור תורה ומצוות וכיום חיה בתור חילונית גמורה

בכל אופן אני הייתי רוצה לדעת מספר תשובות לכמה שאלות שמסקרנות אותי ועליהן שמעתי תשובות שונות:

א. אני עדיין לא לובשת חצאיות או חולצות ארוכות אך אם ירצה השם אני בקרוב אתחיל ללכת אך ורק בצניעות אבל מה לעשות עם כל הבגדים הלא צנועים שיש לי? האם מותר לי לתת אותם לחברות חילוניות שלא שומרות תורה ומצוות או שעדיף לתת אותם למישהי לא יהודיה כמו אמא שלי? או שבכלל אני צריכה לזרוק את כל הבגדים הלא צנועים?

ב. אני כבר התרגלתי ברוך השם לשמור על כשרות מלאה ויש לי כלים נפרדים משל הוריי וגם סכו"ם נפרדים אך האם יש בעיה לבשל בכלים שלי על הכיריים שבו מבשלים גם ההורים שלי או שאסור להשתמש בכיריים שעליו מבשלים גם דברים לא כשרים? כמו כן האם מותר להשתמש בתנור\מירוגל שמחממים בו דברים לא כשרים כל עוד אני עוטפת היטב את המזון הכשר שלי?

ג. האם אחרי הגיור יהיה לי מותר להמשיך ולתת חיבוקים ונשיקות לאבא שלי למרות שהוא לא יהודי? ומה לגבי הסבים שלי שגם הם לא יהודים? אם הדבר אסור אז האם מותר להקל בלחיצת יד?

ד. האם בבוקר מותר לנטול ידיים עם מים מינרלים מבקבוק ששופכים אותם לתוך הכלי לנטילת ידיים? באזור שלנו יש לפעמים שיפוצים עקב בניית כביש חדש ולכן מידי פעם אספקת המים לאזור פוסקת ואין מים בברזים

ה. הבנתי שצריך לרחם כל בריאותיו של הקדוש ברוך הוא אז האם יש בזה מעלה של חסד בלא להרוג חרקים שנכנסים אליי הבייתה כמו ג'וקים וזבובים? עד היום הייתי הורגת אותם ישר מרוב הגועל שהם מעוררים בי אך כרגע אני בעצם תוהה לעצמי אם הדבר נחשב כשפיכת דמים של בריאותיו של השם וצריך להימנע מכך ואני אכן משתדלת לא להרוג אותם יותר אלא רק לגרש אותם מהבית. מה בעצם ההלכה שלנו אומרת על עניין זה?

ו. השם שניתן לי על ידי הוריי הוא קסניה אך זה הוא שם לא יהודי ולכן רציתי לשאול האם עליי להחליף אותו או שלהוסיף שם או שפשוט להשאיר אותו כמו שהוא?

ז. כבר עכשיו אני מתרגלת לשמור נגיעה ולא ליז

תשובה

שלום וברכה!

יישר כוחך על הרצון להצטרף לעם ישראל ולהצטופף תחת כנפי השכינה. בע"ה תעברי את התהליך הגיור  ותהפכי לאחותינו.

לעצם השאלות:

א. את הבגדים הלא צנועים אסור לתת ליהודים גם אם הם חילונים מדין "לפני עיוור לא תתן מכשול". ברם, אם מדובר בבגדים שלא באופן מובהק לא צנועים וניתן ללבוש אותם באופן העולה על כללי הצניעות, אז ניתן להקל ולתת לבחורות חילוניות. מותר לתת את הבגדים לנשים שאינן יהודיות. כמו כן את יכולה לתת את הבגדים לגמ"חים של דתיים (כאשר מדובר בבגדים שניתן לשלב אותם וליצור מהם בגד צנוע) שיחלקו אותם לנשים שבודאי ישלבו את הבגדים באופן צנוע. אם יש לך בגדים שבאופן מובהק לא צנועים, אז יש לזרוק אותם.

ב. לגבי הכיריים, אם הם נקיים לגמרי משריות האוכל ואת מקפידה שהסיר נקי וגם לא נשפך ממנו דבר, אז מותר להשתמש בכיריים הלא כשרים. הרי אין העברת טעם בנגיעה בין הכלים. לגבי התנור. אסור להשתמש בתנור טרף ללא הכשרה. לגבי מיקרוגל. מותר להשתמש בתנאי שעוטפים את האכול בצורה יסודית בשני כיסויים.

ג. הלכה אומרת שאסור לבת בוגרת להתחבק ולהתנשק עם אבא/ סבא כי זה דבר מגונה. הלכה זו נאמרה גם על בת יהודיה מלידה עם אבא וסבא יהודים. ברם, יש מקילים בזה. למתגיירת מותר לגעת באביה וסבה גם לאחר הגיור בדיוק כפי שזה היה קודם כי אין בזה קרבה לעריות, הרי הם בסופו של דבר הוריה הביולוגיים, אע"פ שמבחינה הלכתית לאחר הגיור אין ביניהם כבר קרבה משפחתית כי גר נחשב לתינוק שנולד. ההלכה היהודית לא מפרידה בין משפחות ולא הורסת יחסי משפחות.

ד. מותר.

ה. הדברים נכונים, אך הלכה מתירה להרוג מזיקים ומציקים אם אין דרך אחרת להתפטר מהם. לפעמים יש גם מצווה להרוג מזיקים, כאשר יש בדבר משום התפשטות המחלות או סכנה של ממש, כגון להרוג עכברים, עקרבים, נחשים ארסיים וכד'.

ו. יש להחליף את השם. הרי מדובר בשם לא יהודי לגמרי.

ז. עליך להימנע מהנגיעה בכל דרך. ברם, אם מדובר באדם זר ואין פנאי והזמן להסביר לו על איסור נגיעה ובאמת אם לא תלחצי ידו יש חשש גדול להלבנת פניו של האדם, אז ניתן להקל. אך העיקרון שצריך ללות אותך הוא, שאסור ורק בשעת הדחק של ממש, כאשר אין שום חשש לחיבה ויש סבירות מאד גבוהה להלבנת פנים יש היתר ללחוץ יד.

מתוך היכרותי עם המתגיירים אני יודע שיש הרבה שאלות גם תוך כדי התהליך וגם לאחר התהליך ולא תמיד יש את מי לשאול (ברוב המקרים אין את מי לשאול), לכן אני נותן לך את הטל' שלי ואימייל שלי כדי שתוכלי לשאול בכל ענין ובכל שאלה שתתעורר - באמונה, בהשקפה, בהלכה, בהדרכה כיצד להתנהג בית שלא שומר תורה ומצוות (עם ההורים בעיקר) וכו' ובכל זמן.
אני רב קהילה ישראלית וגם קהילה של דוברי רוסית (אני בעצמי דובר רוסית) בפתח תקוה.

הנה הפרטים שלי:

טל' 052-6951400

אימייל ch.brisk@gmail.com

בברכה,

חיים בריסק

כתבות נוספות