אירוסין

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 26/01/06 16:23 כו בטבת התשסו

שאלה

לאחר 3 שנים שאני וחברי יוצאים יחד החלטנו להינשא. סיפרנו על כך להורים הם כמובן התרגשו ושמחו מאוד. היום שלוש חודשים לאחר ההחלטה ההורים עדיין לא נפגשו כיוון שהורי החתן טוענים שהם לחוצים מבחינה כספית. מה עליי לעשות איך ניתן לדבר איתם כדי שיבואו לפגישה עם הוריי בהקדם מבלי לחשוב לוחצת עליהם.

נ.ב חבר שלי לא מבין למה אני לחוצה הוא טוען שזה רק עניין של זמן ושאני סתם לחוצה ואני כבר מיואשת מהמצב.

תשובה

ברכות חמות עם החלטתכם להקים בית בישראל.
שמחתי לשמוע שגם ההורים שותפים לשמחתכם, כך שהעיכוב במפגש ככל המשתמע משאלתך אינו על עניין מהותי אלא טכני- כספי, מכאן גם הפתרון יכול להיות פשוט יותר.
אני מבין את רצונך לזרז את התהליך ולקדם את המפגש בין ההורים, הורים תמיד שמחים ומייחלים לרגע מאושר זה, אך הורים רבים חוששים גם מההוצאות הכספיות הרבות הכרוכות בכך. אני מציע לשוחח עם הורי החתן על רצונכם להינשא בהקדם וללא דיחוי, ועל נכונותכם לחתונה צנועה בכמה שפחות הוצאות. יש לקחת בחשבון שגם להורים צורך לקיים חתונה על פי סדרי הגודל המקובלים בסטטוס החברתי שלהם, כך שויתור שלכם על ההוצאות לא בהכרח יספק אותם.
אך בדר"כ שיחה פתוחה ונינוחה, תוך הבנה משותפת, יכולה להביא למציאת דרך האמצע ולחשיבה על פתרון שיתאים לכולם. תתיעצי עם חברך האם כדאי שתשתתפי בשיחה או שכדאי יותר שהשיחה תתקיים בינו לבין הוריו בלבד.יש לשקול באיזה דרך השיחה תשיג את התוצאות המיטביות.
אין להתייאש ולהיכנס למתח נפשי בדר"כ בשלב רגיש זה מזדמנות התמודדויות מתחום זה או אחר ומתוך שיקול דעת ונחת רוח ניתן טוב יותר להתגבר.
ב"ה זיכה אותם ה' להגיע לרגע יקר זה ואתם עומדים לקראת הקמת בית בעם ישראל, זהו רגע יקר לכם ולעם ישראל.
הרב סיעתא דשמיא בדרככם זו. שתזכו להתגבר על כל המכשולים וה' ישמח אתכם בבניין שלם, כל טוב.
בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il