איפור2

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 13/02/06 10:56 טו בשבט התשסו

שאלה

אני מתאפרת כל יום עם עיפרון בעינים. האם יש בזה בעיה בשבת? אם כן האם ידוע על תחליף שמותר.

תשובה

לשואלת שלום וברכה!
ישר כח על תשומת ליבך בפרטי הלכות שבת.
שאלתך נוגעת לאחת ממלאכות שבת הנקראת צובע. מלאכה זו כוללת בתוכה אף צביעה על גוף האדם. לכן איפור בכלל ועיפרון בפרט אסורים בשבת, מכיון שכאשר את מתאפרת את צובעת את פניך.
תחליף לעיפרון לא שמעתי, אך מכל מקום יש כלל הלכתי שברגע שהצבע מתנדף מאליו צביעה כזו מותרת כיון שהצבע לא נדבק לגוף, ולכן יש חומרים שבנויים בצורה כזו שהצבע לא נדבק לגוף ובאופן אוטמטי הוא מתנדף.

בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
נשמח לתגובה: karnei_shomron@intermai.co.il