איפה הרבנים?!

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 03/07/05 16:49 כו בסיון התשסה

שאלה

בס"ד

שלום,

המצב היום כל כך מורכב וקשה!! תוכנית התנתקות קשה ומכבידה. וכל מה שנעשה מצד כל מיני פעילים נורא! חסימות הכבישים שהיו השבוע היו מעשה נורא!

ואני שואלת איפה היו הרבנים? למה לא אמרתם?

נכון שהשאלה לא בסדר שאני שואלת וזורקת את האחריות על הרבנים אבל זה באמת כי יש מקום מאוד משמעותי לפחות לי לגבי הרבנים.

גם התוכנית הנוראה הזאת כל כך מכבידה כל רציתי לעשות אבל העשיה היתה שלילית.

תודה ובע"ה נעשה ונצליח.

דורית

תשובה

שלום וברכה

את צודקת. המצב מורכב.

השאלה איננה איפה הרבנים, מכמה סיבות.

הרבנים עצמם חלוקים בדעותיהם לגבי השאלה שהעלית.
יש מהם שתומכים בחסימות כבישים, אם כי לדעתי רוב הרבנים מתנגד לכך.

רבנים רבים הביעו את דעתם במוסדות בהם הם מלמדים, בקהילותיהם או באמצעי התקשורת.
אך קול הרבנים הוא בכל מקרה חלש יותר מהרושם התקשורתי העז שעושה חסימת כבישים.

כדאי גם לבדוק עד כמה במציאות הדברים היו כל כך קשים, ועד כמה התקשורת מגזימה בתיאוריה. ברור שיש אינטרס לתקשורת להציג את מעשי מתנגדי הנסיגה בצורה קשה.

לא כל העשיה סביב הנסיגה והגירוש היא שלילית. חלק ניכר ממנה היא חיובית, ומי שמעוניין לפעול יכול למצוא כר נרחב לפעילות הסברתית, הפגנתית, או סתם לעזרה בגוש קטיף עצמו.