איפה אפשר למצוא תשובות לשאלות באמונה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/05/01 10:53 כט באייר התשסא

שאלה

שלום!

שמי איילת, אני בת 15 , ואוהבת לקרוא ולהתעניין בעניני אמונה.

רציתי לבקש אם תוכלו להמליץ לי על ספרים בהם אפשר לקרוא בנושאי אמונה ולמצוא תשובות לכל השאלות שמעסיקות אותי.

בתודה

איילת

תשובה

שלום איילת,
כל הכבוד על ההתענינות ועל הרצון ללמוד ולברר. אנו מצרפים רשימה שערכנו ובה מראי מקומות מדוייקים לספרים המיועדים בעיקר לנוער ועוסקים בנושאים שאת מתעניינת בהם. אנו מקוים שתפיקי מהם תועלת.
וכמובן אם יש צורך בברור אישי, "אחד על אחד", תמיד אפשר לפנות אלינו, לטל' 02-6518388 (ימים א'-ה', משעה 21:00 עד 1:00 בלילה) ,פקס 02-6520636, ת.ד 36031 י-ם 91360, או לדוא"ל aviya@maale.org.il .
בהצלחה
חברים מקשיבים

הפניות לספרים (מסודר לפי א"ב):
א'. נושאים מרכזיים:
אבולוציה - אל המקורות ג' עמ' 253
אמונה - דע מה שתשיב עמ' 59-65,11, באהבה ובאמונה פסקה נ"ג-נ"ז, שאל נא 31-41, מצוה ולב (הרב בר-שאול) עמ' 32(ח"א)
ארץ ישראל – עמו וארצו (הרב אבינר), אמונות א' עמ' 83-102, אש-מח חלק ב' עמ' 94 (הרב אבינר), אמונות ב' עמ' 124-150.
בין דתיים לחילונים - באהבה ובאמונה פסקה י'
בין חילונים לחרדים - באהבה ובאמונה פסקה ד'
גאולה – בנתיבי הגאולה (הרב ערן טמיר), אם הבנים שמחה (הרב טייכטל הי"ד), איילת השחר (הרב יעקב פילבר), אמונה לדור התהיה (הרב הס).
גיוס בנות - שאל נא עמ' 154, מחיל אל חיל ח"ב 354, 362
גיל העולם - אמונות ח"א עמ' 79-75, אל המקורות ח"ב עמ' 177 ח"ג עמ' 231-248.
האשה ביהדות - אמונות ח"א 38-42, ח"ב עמ' 199
הוצאת ש"ז – טהרת הברית (2 חוברות של הרב אבינר לבנים בגיל תיכון), והייתם קדושים עמ' 126-147.
"הערמות" הלכתיות - אל המקורות ב' עמ' 99
הרהורי עבירה – טהרת הברית (2 חוברות של הרב אבינר לבנים בגיל תיכון), והייתם קדושים עמ' 120-126, כתנות אור (מאמר של הרב אבינר).
הרע בעולם - משבריך וגליך עלי עברו (הרב אבינר), אש-מח (הרב אבינר) חלק ב' פרק 19, טל חרמון (הרב אבינר) פרשת לך-לך עמ' 43-44, דע מה שתשיב לעצמך (הרב זאב קרוב) – יש פרק בנושא.
התגברות על יצר הרע - שובו אלי עמ' 143-153
חברה מעורבת - גן נעול עמ' 118
חברות בין בן לבת – גן נעול (הרב אבינר) עמ' 114, בסוף ספר קדושים תהיו (הרב שמואל כץ) – מאמר של הרב אבינר בנושא.
חגים – יום יום חג (הרב הס), אמונות א' עמ' 205-220.
טעמי מצוות - דע מה שתשיב עמ' 72
למה רע לי - באהבה ובאמונה פסקה מ"ז
לימוד תורה וקיום מצוות - דע מה שתשיב עמ' 51, עמ' 85
מחלוקת בין חוגים דתיים - באהבה ובאמונה פסקה ב'
מעמד האשה – אמונות א' עמ' 38-42, שאל-נא 153-200, דע מה שתשיב 182, באהבה ובאמונה פסקה מ"ה
סיפורים – התורה המשמחת – על הגרש"ז, מלאכים כבני אדם (שמחה רז), איש צדיק היה (שמחה רז).
סמכות (חז"ל, תושבע"פ) – אמונות א' עמ' 9-25 (הרב הס), אש-מח חלק א' עמ' 16-18, חלק ב' עמ' 53-56, 69-70.
סמכות (רבנים) - באהבה ובאמונה פסקה כ"א-כ"ה, צוה ולב ח"א עמ' 203 וח"ב כמ' 129
עולם הבא - אמונות ח"א עמ' 105
צבא וישיבה – מחיל אל חיל (הרב אבינר – 2 כרכים), צבא וישיבה (ספר כחול דק של הרב אבינר).
צדיק ורע לו - אל המקורות ב' עמ' 43
צניעות (הצד ההלכתי) – גן נעול (הרב אבינר), צניף טהור (הרב אבינר על בגדי נשים), קדושים תהיו (הרב שמואל כץ), חסד נעורייך (הרב אבינר – על תנועות נוער וצניעות).
צניעות (הצד המחשבתי) – כתנות אור, קדושים תהיו (הרב שמואל כץ) – בתחילה ובסוף, והייתם קדושים (לבנים), אמונות ב' עמ' 189-230.
רצח רבין ז"ל - פרקי כבוד לראש-ממשלה
שבת - אמונות ח"ב עמ' 20-30, אל המקורות ג' עמ' 92-102
שואה – משבריך וגליך עלי עברו (הרב אבינר)
שירות לאומי - שאל נא עמ' 157-165, מחיל אל חיל ח"ב עמ' 360
תיקוני תשובה - שובו לאי עמ' 157-176
תנועת נוער מעורבת – חסד נעורייך (הרב אבינר).
תפילה – אש-מח חלק ב' עמ' 163, אמונות ח"א עמ' 127 ח"ב עמ' 53-70, באהבה ובאמונה פסקה ע'-ע"א, מצוה ולב (הרב בר-שאול) עמ' 95 (ח"א)
תשובה - מצוה ולב (הרב בר-שאול) עמ' 127 (ח"א)

ב'. ספרים מומלצים באופן כללי: