איסור נגיעה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/09/02 18:13 כג בתשרי התשסג

שאלה

שלום,

רציתי לשאול עם ההלכה של איסור נגיעה כוללת גם גויים(זה סתם שאלה לידע כללי פשוט התווכחתי על זה עם חברה שלי)כי הרי לא מחטיאים אותם כשנוגעים בהם מצד שני זה עדין בן אז זה עושה לו משהו בדיוק כמו יהודי.

לא מזמן הייתטי בחוץ לארץ ואמרו שמותר שם ללכת לברכה מעורב וזה נראה לי לא הגיוני כי ם אם הם גויים אז ההלכה היא לא רק בישבילם אלא גם בשביל הצניעות שלי..

אני ישמח מאוד אם תפרט לי בנושא מה מותר ומה אסור כי אמרתי לחברתי שאשאל כאן..

תודה רבה ושנה טובה

תשובה

איסור "לא תקרבו" חל עלייך גם ביחס לגוי, לכן אסור לגעת בו, גם לו יצוייר שאינך מחטיאה אותו (שבזה אני מסופק....).
אסור לרחוץ במעורב עם גויים בים או בבריכה מטעמי צניעות שציינת, כיון שרחצה מעורבת עימם, גם כן נחשבת לפריצות מצידך, אע"פ שיתכן שאינך עוברת על איסור הכשלתם.