איסור נגיעה וחלותו

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/07/01 22:00 כג בתמוז התשסא

שאלה

בס"ד

שלום רב לרב!

רציתי לשאול מהו המקור המדוייק לאיסור נגיעה.

והאם איסור זה תקף גם על בני-דודים?

המשך חופשה נעימה ותודה,

יעל ד.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום רב ליעל

לאיסור נגיעה שני טעמים.

האחד - קשור בדיני טומאה וטהרה. וכיוון שנשים פנויות לא טובלות, על פי גזירתם של חכמים, אנו אוסרים נגיעה של בנים ובנות.
השני - כרוך ברצון להוסיף קדושה וטהרה המביאה לידי ביטוי את מערכת היחסים שבין המינים רק במסגרת של קדושה עמוקה הבאה לידי ביטוי בברית הנישואין. אשר על כן, החמירו חכמים ותקנו סייג לתורה האוסר כל מגע, גם כזה שאינו של חיבה, כדי להוסיף קדושה בעם ישראל.

איסורים אלה קיימים גם ביחס לבני דודים.

בברכה נאמנה,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן