איסורי ספירת העומר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 27/04/08 02:06 כב בניסן התשסח

שאלה

בעזהי"ת

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול מהם האיסורים בספירת העומר, אם פותחים קיצור שולחתן ערוך רואים שכתוב שאסור רק להתגלח ולהתחתן בזמן ספירת העומר.

אבל כיום נוספו עוד איסורים שלא נראים לי שייכים כמו זה שאסור להתרחץ בים או בבריכה.

ידוע לי שספירת העומר אינם ימי אבל כמו שלושת השבועות או תשעת הימים...?..

תשובה

שבוע טוב!
ראשית, אנחנו צריכים להרגיל עצמנו בנושאי פסיקת הלכה להתנהג בצניעות ולא להתבטא "לא נראים לי". השאלה אינה אם זה נראה לי, אלא אם זה נראה לפוסקים.
בקצור שולחן ערוך אכן כתוב "שאין נושאים נשים ואין מסתפרים". אבל בהמשך כתוב "ריקודים ומחולות אסורים".
בקיצור שולחן ערוך "מקור חיים", לאחר שהוא כותב על המנהג שלא להסתפר ולא לשאת אשה, הוא מוסיף "ויש עוד מנהגים בימים אלו ואינם עיקר, ואעפי"כ כל אדם ינהג כמנהג בני מקומו". כלומר: יש עוד מנהגים, אז קשה לומר באופן נחרץ "שאסור רק להתגלח ולהתחתן וכיום נוספו עוד איסורים".
בעניין רחצה בים או בבריכה, אומר ה"ציץ אליעזר" שאין כל יסוד לאסור, וגם לא ידוע על מנהג קבוע לאסור, ולכן הוא אכן מתיר רחצה בים או בבריכה.