אינטרנט

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 04/08/08 00:58 ג באב התשסח

שאלה

האם מותר לגלוש דרך רשת אינטרנט אלחוטית הקיימת בבניין המגורים שלי? זוהי רשת אלחוטית אשר שייכת לאדם פרטי אך הגלישה מתאפשרת לכל מי שיש בבעלותו מחשב המזהה רשת זו

כמובן שהשימוש נעשה בלי ידיעתו של בעל הרשת, אך שמעתי מטכנאי מחשבים שהדבר אינו פוגע בשימוש של בעל הרשת - רק שאין ביכולתי לברר זאת עם מישהו מוסמך לעניין

תשובה

שלום!
למיטב ידיעתי אכן שימוש כזה אינו פוגע בשימוש של בעל הרשת. על פי הנחה זו:
אם בעל הרשת אינו מעוניין שאחרים יגלשו יש באפשרותו לחסום את הרשת ולאפשר רק למי שהוא מוסר את הסיסמה.
אם בעל הרשת חסם - הרי שגילה דעתו שאינו מסכים שאחרים יגלשו ברשת, ואסור לפרוץ את הסיסמה ולגלוש נגד רצונו.
אם בעל הרשת לא חסם, מן הסתם אינו מקפיד על מי שגולש - ומותר.