אינטרנט

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 16/07/01 18:58 כה בתמוז התשסא

שאלה

מה דעת ההלכה לגבי גלישה באינטרנט?

האם ישנן מס' דעות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לירז שלום
לשאול האם מותר לגלוש באינטרטנט לפי ההלכה זה בערך כמו השאלה האם מותר לאכול שוקולד לפי ההלכה.
על השאלה הזו התשובה תהיה ברורה - השוקולד צריך להיות כשר וגם אז אסור להגזים משום שזה לא בריא - אותו הדבר לגבי האינטרנט , האינטרנט צריך להיות כשר. דהיינו שהגלישה צריכה להתבצע אך ורק לאתרים חינוכיים או תורניים או אתרים כאלה שאינם נגועים בחוסר צניעות או בשאר דברים שנוגדים את תורת ישראל וגם אז הגלישה צריכה להיות במידה .
אמנם דעתו של הרב שלמה אבינר שאין לגלוש כלל באינטרנט אולם לעניות דעתי אין זה מציאותי - עולמנו היום נזקק לרשת האלקטרונית והיא יכולהלהועיל הרבה וזהו כלי חשוב השאלה כמובן היא מה עושים איתו
בברכה נאמנה
הרב אורן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן