שאל את הרב

אין אתגר-דיכאון

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 01/01/06 22:08 א בטבת התשסו

שאלה

שלום,

אני לעיתים קרובות מרגיש שאין לי טעם לחיים פה.

שאין לי אתגר. שכל מה שאני עושה פה זה לבזבז את הזמן.

גם בימים שאני מתפלל הכל ולומד כל היום, עולה בי לפעמים ההרגשה הזאת. וזה גורם לי לדיכאונות מאוד ארוכים ומעיקים.

ועוד נושא,

הרבה פעמים קורה שאני בבית לבד וזה גורם לי להרגיש ממש בודד.

כשאני עם חברים גם לפעמים אני מרגיש ככה אבל לעיתים רחוקות מאוד. והרגשת הבדידות הזאת מובילה לדיכאון. ככה יוצא שאני מדוכא המון.

אני מבקש שתתנו עצות מה לעשות, מבחינה מנטלית, אם אני צריך לעשות שינוי כלשהוא או פשוט לקבל דברים....? וכו'

תודה רבה..

תשובה

שלום אחי היקר!
אל תהיה בעצבות, תשתדל להיות בשמחה תמיד!
והנה מספר סיבות מדוע לעיתים אתה נמצא בעצבות, ומה אתה יכול לעשות מנגד.
1. ראשית אם אתה מרגיש שאין לך טעם בחיים אז תחפש לך אחד כזה. גם מבלי להכיר אותך דע! שלכל אדם יש נקודה מיוחדת. נסה לעמוד על הנקודה המיוחדת שלך ואותה לפתח.תראה במה אתה טוב יותר מכולם ואם זה תלך הלאה בתוך עצמך וגם לסייע לאחרים. זה יכול להיות בלימוד, בעזרה לזולת בכתיבה וכד'.דווקא עכשיו שאתה מרגיש "מבוזבז" זה הזמן לעצור ולחפש מה אתה מסוגל לעשות באמת.
2.השגרה היא דבר שוחק. אין דבר שמונע מן האדם מלהכיר את עצמו יותר מן ההרגל. נסה לשבור שיגרה אבל באופן חיובי. תנסה להשקיע בדברים שאתה עושה קצת יותר מעבר לרגיל. אם אתה מתפלל - אז תנסה סוף סוף ,כמו שאולי כולנו צריכים,להבין מה בעצם אני מפטפט כל בוקר. למי אני מתפלל בעצם והאם הוא צריך את תפילתי בכלל. דרך השאלות תוכל לגלות עולמות חדשים בעבודה ה ' שלך, שאולי לא שמת לב אליהם.
עצה מעשית למשל בעניין תפילה. כל יום קח ברכה אחת מתפילת שמונה עשרה ותנסה לדמיין אותה באמת. מה היא אומרת עבורך ואיך אתה יכול להתחבר אליה. כך התפילה לא תהיה סתמית לגביך אלא משהו שיעורר בכך רצון להתקדם.
3.בנוגע לחברים גם איתם תנסה לחפש מה אתם יכולים לעשות יחד. ואם הגעת למסקנה שאתם עושים כל יום כמעט אותו דבר, אז אפשר לגוו ולחפש חברים חדשים.
הסוד הוא ההתחדשות והרצון להשתפר ולהתעלות.
4.תחשוב שאתה שליח מיוחד של הקב"ה. שיש משהו שרק אתה יכול לעשות ואף אחד אחר לא. תחשוב שרק בשבילך נברא העולם ומה אתה משתדל לעשות אם הידיעה המופלאה הזו. תאמין שיש לך כוחות שעוד לא גילית אותם ותנסה לברר מהם.ואם לא הצלחת לבד אפשר לדבר עם אנשים שמכירים אותך מקרוב.
ולסיום עצה נוספת. התייחס לדיכאון בצורה חיובית. תחשוב מה היה קורה אם היית חי עשרות שנים סתם ככה בלי מטרה ושום דבר לא היה מעורר אותך לנהוג אחרת. הדיכאון יכול לשמש סימן עבורך, שעלייך לעצור ולחשוב היכן אתה נמצא ומה הלאה. איך אני משתפר ביום הבא. זה ממש סימן אלוקי בשבילך כדי שתבין שאפשר גם אחרת. אני מקווה שעצות אלו ישמשו אותך ויעלו חיוך חדש ורחב על פניך.
בהצלחה
ברק
לעצות נוספות b1a10@walla.com

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות