אימונים בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 17/01/06 13:33 יז בטבת התשסו

שאלה

שלום!

אני בן 16 ומתאמן כשנה באומנויות לחימה (ג'יוג'יטסו למי שמכיר) והכנה לסיירת בצה"ל. אני מתאמן באופן קבוע כל השבוע באימונים שונים. רציתי לדעת האם גם בשבת מותר להתאמן למשל בשכיבות שמיכה וכ'ו?

ועוד שאלה קטנה: יש לי בקרוב תחרות, והבעיה היא שהתחרות מתקיימת בשבת.

הייתי מת ללכת אבל אני חושב שזה לא כבוד שבת ללכת להתחרות בשבת.

מה לעשות? ללכת או לא?

בבקשה ענו לי

תשובה

לשואל היקר שלום.
ראשית לעניין התעמלות בשבת- יש לחלק בין שני סוגי התעמלות- אם אתה עושה זאת לרפואה או כושר- יש בזה איסור. אך אם עושה זאת לשם הנאה- מותר.

שנית לעניין התחרות הקרובה שיש לך והיא מתקיימת בשבת- אני מבין מאוד את רצונך ללכת לשם ולהתחרות, אך דע לך שיש איסור בדבר, הרי כל הארוע שם מצריך חילולי שבת לרוב וכן יש בזה זלזול מוחלט בכבוד השבת.
לפני כמה שנים באולימפיאדת "סאול" יצגו את מדינת ישראל שני שייטים שאמורים היו להתחרות בשייט בדיוק ביום הכיפורים ומה הם עשו בסוף? הם קידשו שם שמיים ברבים ולא השתתפו בתחרות.
חשוב מה הייתה עושה במקומם, הרי זו אולימפיאדה ולא סתם תחרות, הם מייצגים את מדינת ישראל, כתוצאה מאי ההשתתפות מובטח להם שהם לא יזכו במדליה.
לכן הבן שעם כל הרצון והחשק לזכות ולנצח דע שעם ישראל נשמר בעיקר בזכות שמירת השבת ["יותר ממה ששמרו ישראל את השבת- שמרה השבת על ישראל"] ובעז''ה תראה איך בסופו של דבר אתה תרגיש טוב עם זה שויתרת על דבר כל כך חשוב לך בשביל מצוות קדושת השבת.

אני מקווה בשבילך שתעמוד בניסיון הקשה הזה והקב''ה יברך אותך שתצליח בכל מעשי ידיך לעתיד ותדע לעמוד על העקרונות שלך גם אם זה יוצר התנגשות עם הרצון.

מקורות- שולחן ערוך אורח חיים סימן שכ''ח סעיף מ''ב. שם בסימן ש''א סעיפים א'- ב'.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il