איך מתגברים על כעס? ואיך שמחים?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 15/02/03 13:19 יג באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב.

כיצד לדעתך אדם מתגבר על מידת כעס? ומשתדל להיות בשמחה?

תשובה

הכעס מבטא את חוסר השליטה של האדם בעצמו, האדם יוצא מגדרו בגלל דברים מסוימים. כלומר יש איזושהי בעיה בסולם הערכים שלו - והוא מחשיב את הפגיעה בו יותר מדברים אחרים. לו הייתה האמונה בהשי"ת בראש הסולם - ובכללה גם כי כל מה שנעשה, נעשה על ידו, ולטובה, לא היה האדם כועס ומחשיב כ"כ את הפגיעה בו עצמו, ושום דבר לא היה מוציאו מגדרו. (ובהתאם אמרו חז"ל: "כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה". -כי מוריד את אמונתו בה' מראש הסולם!)
וע"כ עצה טובה היא להרבות אמונה וענווה וליצור סולם ערכים נכון ואמוני ומתוך כך יבוא גם לידי שמחה אמיתית.

ברכה והצלחה

צוות שו"ת ישיבת מעלות