איך מפתחים סבלנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 10:38 כג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום.

איך מפתחים סבלנות על החבר?

הרי לפעמים אדם קובע עם חברו בשעה 8:00 והוא מגיע ב 8:30 עם הרבה תירוצים, מה לעשות? וכך זה קבוע איתו? על איזה מידה עובדים? מה דעת הרב בענין הזה.

ומה כדאי לקרא בנושא?

תודה!

תשובה

בס"ד

יש שני דברים שחשוב לעבוד עליהם. הראשון זה אתה והשני זה הוא.
אצלך - צריך לעבוד על מידת הסבלנות והכעס. צריך לנצל את הזמן שאתה מחכה לו. צריך לשאול למה ה' הביא עליך את הצרה הזו. להפנות את כל האנרגיה פנימה לתועלת ולא להרס עצמי - כעס.

אצלו - בדוק אם זה כדאי לך הקשר איתו. ואם זה חשוב לו או לך - קבע סדרים יעילים יותר. אין שום ענין לעבוד בחוסר יעילות. אין שום מצוה לעבוד בצורה שלומיאלית. או שתעבוד בהסבר או באילוף.

הסבר -
רק לא בכעס. בודאי לא בכעס פנימי. אולי רק בכעס חיצוני וגם זה לא כדאי. ואם כן - הזהר מאוד שהכעס החיצוני לא יגלוש פנימה. ועשה זאת רק אחרי שטיפלת בעצמך כדלעיל.

אילוף -
חכה לו עשר דקות. ואחר כך לך לדרכך. או חכה לו במקום מוסתר - תן לו לחפש אותך כשהוא מגיע ורק כשעצביו מרוטים - גלה את עצמך. והסבר לו כדלעיל.

יש עוד דרכים אבל כולם כולם רק אחרי שטיפלת בעצמך ורק אחרי שאתה בטוח שלא תכעס בתוכך. רק באמונה ואהבה.