איך לנקות מקלדת לפסח?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 13:31 ד בניסן התשסו

שאלה

האם חובה לנקות מקלדת לפסח?

אם כן ,יש לכם טיפים?

אם צריך ואין אפשרות ההפקרה מספיקה?

ומה הדין אחרי פסח?

אשמח לקבל את התשובה לפני פסח.....

ותודה על האתר הנפלא שלכם:)

תשובה

מנסיון (במחשב ביתי, לא נייד) אפשר לפרק את הקלידים ללא קושי רב ולנקות ביניהם. אם אי אפשר ניתן לסות ולנער את המקלדת או לנקותה עם מקל אזניים יבש, או עם מפוח במידה ויש. אם אי אפשר ניתן לסמוך על הביטול (ואני בכוונה לא אומר הפקרה, כי ישנה מחלוקת האם הביטול הוא הפקרה או משהו מיוחד אחר), אך אולי כדאי להמנע מלהשתמש בה בפסח.
לאחר הפסח החמץ שבמקלדת אסור באכילה ובהנאה כדין חמץ שעבר עליו הפסח.
חג שמח וכשר.