איך יודעים אם זה זה?

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/08/05 04:38 כג באב התשסה

שאלה

אני בת 19. אני יוצאת עם בחור מקסים במשך חודשיים בערך.

במשך החודש הראשון היה לי כמעט ברור שזה זה, והוא היה פחות בטוח. במשך הזמן שעבר המצב השתנה: הוא הרבה יותר בטוח <אם כי, לא לגמרי>, ואני מתחילה לחשוש שאולי זה לא מתאים. מבחינה שכלית זה נשמע מתאים מאוד, הבעיה היא מעבר לשכל-

אני מפחדת שבאיזשהו שלב בחיים ימאס לי ממנו.

קורה לי לפעמים שנמאס לי מאנשים סביבי- מחברות, משפחה... <לפעמים זו הרגשה רגעית שחולפת, אבל קרה גם שחברות שהיו קרובות במשך זמן מה גורמות לי פתאום לתחושת "חנק" משמעותית>

בשבועות האחרונים אני מקדישה המון מחשבה לא מכוונת לפחד הזה, ובלי להתכוון אני בוחנת את רגשותיי ע"פ המדד הזה, ולפעמים אני מוצאת את עצמי כמעט מזלזלת בו- כשהכל סובב סביב רגשות דומים כלפי אנשים ש"נמאס" לי מהם.

מצד אחד טוב לי להיות איתו, כיף לנו ביחד, אני חושבת שזה מתאים- אבל מצד שני אני כ"כ מפחדת לטעות, להרוס לשנינו את החיים, לבחור בחירה לא נכונה... ואני חוששת שאולי הפחד להרוס הוא זה שהורס עכשיו את הכל, ושהפחד הזה גורם לי לחשוב את המחשבות ומבלבל אותי.

אני לא רוצה שנפרד! אבל אני גם לא רוצה להתחתן איתו מה"סיבות הלא נכונות"... <סיבה כמו- הוא נחמד, הוא רוצה להיות איתי- אז אפשר להתחתן>

דברנו על הרגשות הללו ביננו, הוא קיבל את זה ממש יפה, ועודד אותי, והשיחה ההיא גרמה לי להרגיש הרבה יותר טוב.

ובכל זאת הפחד רובץ בתוכי איפשהו...

איך אני יודעת להבדיל בין הרגש האמיתי לבין הרגש המבלבל- אם יש בכלל רגש כזה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה.
כבר לפני כמה ימים קראתי את שאלתך, ואני עדיין "הולך עם השאלה" במחשבותיי. אכן התלבטות אמיתית ומורכבת. את נדרשת להכריע בין טוב לטוב, כלומר, להחליט מה עדיף, אף שייתכן שגם האפשרות השנייה איננה רעה במובן הפשוט של המילה אלא רק פחות טובה. אלה ההתלבטויות הקשות בחיים. ברוכה הבאה.
האמת היא שקשה מאד לענות כשמכירים את הנפשות הפועלות, ואולי בלתי אפשרי לענות בלי להכיר היטב. על כן, אני ממליץ החום על שתי תשובות של הרב שמואל אליהו שליט"א, כאן באתר. אני מצרף את שני הקישורים, ומברך אותך שתזכי לבהירות, ולמציאת הזיווג הראוי לך, ותבנו יחדיו בשמחה וקדושה בית שכולו אור ואהבה.
בברכה, יגאל ללום, ישיבת הר ברכה.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=35288

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2870