איך חוזרים בתשובה?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 28/11/05 14:05 כו בחשון התשסו

שאלה

ב"ה

שלום

מה הכוונה לחזור בתשובה נגיד ועשיתי איזה חטא איך אני חוזר בתשובה אני רק מקבל עלי לא לעשות זאת יותר?

תשובה

שלמה יקר,
החפץ חיים אומר: "בני האדם אומרים שתשובה היא דוב (כלומר דבר קשה ומפחיד, בלתי אפשרי) ואני אומר שתשובה היא מטאטא" (כלומר דבר שאפשר להשתמש בו בקלות)

ובאמת תשובה איננה דבר מסובך, למרות שיש בה כמובן הרבה דרגות. אבל בפשטות תשובה פירושה שאדם מכיר בטעותו, מודה על כך במילים לפני הקדוש ברוך הוא, ואם עשה עוול לחברו מבקש ממנו מחילה, מחזיר את הגזלה וכדומה, ומשתדל שלא לחטוא יותר.

גם אם הוא נכשל שוב - עדיין זוהי ההגדרה של התשובה -שוב להצטער על מה שעשיתי, שוב לבקש סליחה מה' וממי שחטאתי נגדו ולהשתדל שלא לחטוא עוד. אפילו מליון פעם...

אני ממליץ לך לשמוע את הדיסק "תשובה מאהבה" שאפשר לשמוע אותו באתר שלנו באינטרנט: www.levhadvarim.com

בהצלחה רבה,
ארז