איך בוחרים זרם?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 15/01/06 13:39 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום רב..

אני מקווה שתבין את השאלה שלי ותוכל לענות לי.

ככה..

לפני מספר חודשים חזרתי בתשובה.

והשם שם אותי במדרשה של חב"ד

אני מאוד נהנתי במדרשה, אבל באותו הזמן גיליתי שיש מלא זרמים ביהדות, ליטאי ברסלב חב"ד, דתי לאומי ועוד..

איך אפשר לדעת איזה זרם זה הכי נכון

תשובה

לעינב שלום רב,
קודם כל אני מברך אותך שזכית להתחיל תהליך של חזרה בתשובה. ה' יעזור לך הלאה בהמשך הדרך.

לגבי מציאת דרך ביהדות, אני חושב שהשלב הראשון הוא לדעת שצריך לרחוש כבוד לכל דרך יהודית שההלכה בשולחן ערוך היא נר לרגליה.

כדי למצוא מה מתאים לכל אחד באופן אישי צריך להכיר את הזרמים השונים. כמובן שכדי להכיר זרם מסוים צריך ללמוד את תכניו וללכת לפי שיטתו זמן מה, אחרת ההיכרות איתו שיטחית מידי. אם אחרי זמן משמעותי אדם חש שחסר לו משהו, זה יהיה נכון בהחלט לחפש את דרכו בזרמים אחרים.

כמובן שכמו על כל דבר צריך גם על זה להתפלל ולבקש הכוונה משמיים.

בהצלחה רבה,
ארז משה דורון