שאל את הרב

'אור' בלימוד תורה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/04/08 22:35 ב בניסן התשסח

שאלה

שלום

אני לומד בישיבת הסדר שיעור ד' וכבר הרבה זמן מעיקה עלי התחושה קשה להסביר את זה בדיוק אבל סוג של "אור" מלימוד תורה. תמיד בסיפורי חוזרי בתשובה ובמיוחד כל שבת בעמוד האחורי של ראש יהודי יש סיפורים שאנשים הרגישו ריקנות והתקרבו ליהדות לשמירת מצוות והרגישו שלימות סוג של "אור". בזמן חורף שנגמר עכשיו ממש השקעתי בלימוד וכולם אמרו לי את זה, ככה שבאמת זה היה ברצינות ועכשיו במבט לאחור אני לא מרגיש רגש מסויים וזה ממש מפריע.

מקווה שהבנת ושתוכל לעזור

תודה

תשובה

שלום רב!
לפי מה שאני מבין, אתה מחפש אור בלימוד. אתה מחפש שאתה תלמד דף גמרא והעיניים שלך יזרחו, או לפחות כשאתה לומד פסקה באמונה או בחסידות, שתתלהב מזה כל היום.
אני רוצה לגלות לך סוד די כואב: אתה בסירה אחת עם אלפי תלמידי ישיבה שרוצים את אותו הדבר. נכון שבעלוני שבת תמצא כל מיני חוזרים בתשובה שנמצאים באורות, ואם קראת את ´מקימי´ סוגיא זו מובאת ממש בסוף הספר על העיניים הכבויות של הדתיים הרגילים לעומת החוזרים בתשובה. אבל האור הזה של חוזרים בתשובה הוא מכוח המהפך הגדול שהם עשו והחשיפה לאור הגדול שבתורה. אבל רובינו נולדנו לתוך זה וממילא הרבה יותר קשה להגיע לזה, גם אחרי זמן שלם בישיבה.
[אבל], ותמיד יש אבל, לא אבדה תקוותינו, ויש לי כמה עצות איך להגיע ל´אורות´:
1. חוץ מלימוד אישי ברצינות, חפש אדם בישיבה שאתה יכול לקדם אותו, קבע איתו חברותא. כשהוא יתקדם אתה לבטח תרגיש חיוני בלימוד איתו
2. חוץ מלימוד גמרא, כדאי ללמוד גם על עצם לימוד התורה, חשיבותה ומשמעותה, ע"י נתיב התורה במהר"ל, אורות התורה של הראי"ה, נפש החיים של ר´ חיים מוולוז´ין. כשמבינים למה ללמוד, הלימוד גם יותר מוכוון, וגם מרגישים את העוצמה האדירה שטמונה בו.
כך גם בשאר עבודת ה´ - לא רק להתפלל בכוונה אלא להבין את מהותה ומשמעותה של התפילה, ואז התפילה מקבלת מקום אחר לגמרי. וכן במצוות שלא תעשה מצוות אנשים מלומדה, אלא להבין כל מצווה שאפשר מה טעמה ומשמעותה...
3. לפעמים אפשר לקבל אורות לא מלימוד "פרוֹפֵר" אלא משיחות חיזוק, או סחנ"שים עם הרבנים, מכך שהם מחדשים לך את ההסתכלות על העולם או שהם משנים לך את המבט וכו´.
4. כל הזמן להתמלא בשמחה על הזכות שיש לך ללמוד תורה!
5. האור שמקבלים מלימוד תורה הוא הרבה פעמים לא ישיר אלא בא עליך בזמנים אחרים - אחרי שאתה עוזב את הישיבה, או בבין הזמנים, כשאתה רואה שהתורה שינתה אותך והפכה אותך לאדם קצת אחר, שמסתכל בצורה עמוקה יותר על דברים, וכשאתה מצליח להתמודד עם כל מיני קשיים ונסיונות.
6. אין יאוש בעולם כלל!

יקיר
yockir@neto.net.il

כתבות נוספות