אורך החצאית בבני ברק

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 28/12/01 05:17 יג בטבת התשסב

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת למה כשאני מסתובבת בבני ברק אני רואה בנות חרדיות שמסתובבות עם חצאיות עד האמצע בין הברך לכף רגל, ואני בתור נערה דתיה (כיפה סרוגה) מסתובבת עם חצאיות עד הרגל, ומבחינה הגיונית - זה יותר צנוע מאשר הנערות בבני ברק, שאלתי כמה אנשים על זה ואף אחד לא ידע לתת לי תשובה חוץ מזה שככה הם נוהגים...

בתודה מראש,

דנה

תשובה

שלום דנה

ראשית, ממכתבך עולה כאילו בדרך כלל חרדים יותר צנועים ומחמירים מאיתנו, מה שודאי אינו נכון, כי אנו סבורים, כמותם כמובן, שצריך לקיים את התורה אך חלוקים איתם בנושאים שונים בפרשנות התורה.

ועל כן - בקשר לשאלתך - מן הסתם יש להם על מי שיסמכו - והם הולכים על פי דעת תורה.

חשוב לדעת, שצניעות לא מתחילה ונגמרת באורך החצאית, השרוולים וכד' אלא זו גם דרך התנהגות בין המינים.