אוננות לבנות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/06/06 16:28 יח בסיון התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב.

סליחה מראש אם השאלה מביכה או לא תואמת לרוח האתר, אך אשמח מאד אם תוכל לעזור לי.

האיסור בתורה על אוננות - חל רק לגבי בנים, או גם לבנות אסור לאונן?

איך אפשר להיגמל מזה - איך אפשר לא להגיע למצב כזה - איך לא לחשוב מחשבות כה נוראיות...?

אני מרגישה שמה שאני עושה לא בסדר. איך אני יוצאת מהמצב הזה?

בתודה,

וסליחה שוב אם הבכתי כאן.

תשובה

נעמה
שלום רב,
א. השאלה שלך בהחלט לגיטימית, ואינך צריכה להרגיש איתה שלא בנוח.
ב. האיסור על אוננות הוא רק לבנים, שכן מהותו הוא הוצאת זרע לבטלה, ודבר זה שייך רק אצל בנים.
ג. כתבת שיש לך מחשבות נוראיות. אינני יודע מהן, אבל מחשבות אירוטיות הן דבר טבעי אצל בני אדם בריאים בנפשם, ובמיוחד אצל מתבגרים וצעירים רווקים.
ד. אכן, רצוי כמובן לא לשקוע יותר מדי בהרהורים בענייני מין, והדרך לעשות זאת היא להעסיק את עצמך בלימוד, בקריאה, בתחביבים שונים, בעשיה בתחומים שונים כגון חסד ועוד, וכמו כן להימנע מקריאה ומצפיה בחומר המביא לגירוי יצרים. עליך להשתדל לא להיכנס לזמני בטלה מיותרים בהם מתגברים מחשבות מסוג זה. כבר אמרו חכמינו: בטלה מביאה לידי שעמום ושעמום מביא לידי עבירה. מה שאת עושה אינו עבירה ואינו צריך לגרום לך רגשות אשמה, אבל בוודאי שרצוי לצמצם פעילות זו, ולהגביר את הפעילות הרוחנית והיעילה.
בברכה,
רונן לוביץ