אהבת התורה!

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 15:06 ב בשבט התשסו

שאלה

שלום!

אני תלמיד בישיבה תיכונית בכתה י"ב...

הבעיה היא שאני מאאור רוצה ללמוד ואני מרגיש בפנים רצונותעזים ללמוד ולהשקיע,אבל קשה לי ,לא יודע ,לפעמים משעמם,לפעמים מייאש...

מה עושים?

רוצה לאהוב את זה!

(אם אפשר..)

תשובה

ראשית , ע"מ שנוכל לבקש מהקב"ה בתפילתינו בכוונה שלימה יש להודות לו על מה שברכנו בו . אשריך ישראל שזכית שרצונך עז ללימוד התורה .
רבותינו הקדושים לימדונו שחייב אדם ללמוד במקום שליבו חפץ .
לענ"ד , כדי שצמאון זה יוזן ולא יתנדף , בחר לך ספר מסויים שאתה מרגיש שהנך 'מתחבר' אליו
{מתחבר היא לא מילה שאסור לומר בתהקשרות ולימוד התורה , אך אסור שזה יהיה השיקול העיקרי לאורך שנים מאידך אסור גם להתעלם משיקול חשוב זה , במיוחד בתחילת הדרך.}
זה העקרון שלדעתי צריך להניע בבחירת הספרים.
ספר מעולה שמבאר את אורות התורה של הרב קוק זצ"ל הוא ספרו של הרב אבינר 'לימוד התורה'הוא קל להבנה ונכתב בצורה בהירה כמו כל ספריו של הרב אבינר.כמו כן ניתן ללמוד את ספריו של הרב אלישע וישליצקי תהילתי יספרו ותשובה לחייים {הוצ' אל עמי}
תוכל לכתוב לי את מקום מגוריך ואנסה לסדר לך חברותא ואולי זה יפתח טוב יותר את השערים.
עלה והצלח ויישר כוח .