אהבה נכונה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 03:34 ד בניסן התשסו

שאלה

בס"ד

"אני אוהב אותך בגלל מה שאני כשאני איתך"

האם אכן הרגשה כזאת היא הגורמת לנו לאהוב, או שמא זו אהבה קלוקלת שיש לתקנה?

תודה מראש

אריאל.

תשובה

עיין בתשובתנו על האהבה שאינה תלויה בדבר.
אין ספק כי זוגיות שגורמת לבני הזוג להיות מתוקנים יותר, ישרים יותר ואנשים טובים יותר היא אחד מהמבחנים הגדולים ביותר לטיב הזוגיות .
אך אין זה תנאי מספיק . בזוגיות צריך שתהיה אהבה , קישור נפשי עמוק , רצון להעניק מעצמך בלא ציפיה ישירה לקבל חזרה על נתינתך והמון מסירות . אלו יחד עם המון סייעתא דשמיא גורמים לנו לאהוב .
הגורמים לאהוב הם רבים רבים . החל ממראה חיצוןני שלעיתים דוחה את ההתקשרות דרך התמזגות רצונות , אידיאלים משותפים וחלומות שיכולים לדור בבית אחד והדבר הבסיסי והחשוב שפשוט כיף לכם להיות ביחד . זמנכם המשותף מפרה האחד את השני {נתון שציינת בשאלתך}אלו יחד גורמים לאהבה לפרול לדבר ממשי וחיובי.
כל טוב וה' ישלח לכם ברכה במעשה ידיכם .