אגרת חמש

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/12/02 18:48 כ בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, זאת הכלה

לפי הבנתי אתה מצפה לאיגרות שלי (עד איגרת 16) אני מקווה שהאיגרת האחרונה תהייה הזמנה לחתונה

בכל זאת אתה שותף גדול מאוד!

אני רוצה שתדריך אותי בפרט אישי, כרגע החייל שלי בצבא ואני לא יודעת עדיין מתי נתחתן וכ'ו עדיין לא דיברנו על זה מפני שכאשר הוא חוזר הביתה (פעם בשלושה שבועות) אנחנו יותר משקיעים בקשר מבחינת תקשורת כי אנחנו מרגישים שאנחנו מתרחקים זה מזו. טוב זה לא הנושא

מה שרציתי זה עזרה בעיניין ההלכה

מאוד מאוד קשה לנו להיות ביחד (מבחינת איסור נגיעה) אנחנו לא מתראים הרבה זמן וזה מגביר את הגעגועים.

אני אשמח אם תוכל להדריך אותי איך אני אמורה להתנהג. כמובן שאין כוונתי להכשיל אף אחד וכל שכן את האדם הכי יקר לי, פשוט זה קשה ובגלל שהוא רחוק זה מתעצם.

אנחנו חייבים למצוא דרך עד החתונה

אני קוראת המון וראיתי שרבנים הציעו לזוגות כאלו לא להיפגש עד החתונה, אבל אצלנו זה לא רלוונטי מכיוון שאין לנו יעד מסויים.

אני מודה מאוד.

ודרך אגב- הוא היה אמור לצאת לרגילה השבוע ולדבר עם הרב שלו על כל הנושאים ההילכתיים שמפריעים לו, אבל לפי המשפט הידוע, אמור-בצבא זה רק שם של דג, דחו לו את הרגילה לעוד שלוש שבועות וזה עוד יותר תיסכל כי כבר חשבנו שנתקדם הלאה ע"י שיחה עם הרב שלו.

אבל הכל לטובה ברוך השם.

אני מאוד מאמינה בזה. אני חושבת שיש לנו המון ניסיונות וזה עוד יותר מחזק את הקשר בינינו למרות שזה קשה.

תשובה

שלום לכלה היקרה!

המשיכי להתעלות ולהתחזק והשם יתברך יסייע לכם בכל מכל כל.
את בהחלט מציינת את אחת הנקודות החשובות לגבי הקשר שלכם – ולכן גם אין מקום למשוך את הזמן הזה יותר ממה שדרוש.
אני מבין שקשה לכם אבל ה' יתברך מצפה מכם תעמדו בנסיון, ותדאגו שלא תמצאו במקומות סגורים וחשוכים. שלא להכשל ביחוד ושלא להגיע לנגיעה.
בנוסף לכך הרי צריכה להיות משמעת עצמית חזקה כי גם אחרי החתונה יהיו ימי טהרה וימים של הפסקה, ותקופה זו של עכשיו היא גם תקופת הנסיון והחינוך לקראת התקופה של חיי המשפחה בקדושה.
אין ברירה ודרך אחרת ואן מנוס מלבד להמנע ממפגשים במקום סגור או חשוך כנ"ל. ורק ליד אנשים וזה יסייע ויעזור, וממילא הרי אינכם נפגשים כל כך הרבה, אז גם הנסיונות קלים יותר מבחינה זו.
וכמובן תמשיכי ותתקדמי עם ההכנה לחתונה וה' יתברך יסייע שתתחתנו בקרוב ומהרה יבנה הבית שלכם כיאה לחתן וכלה יראי ה' ואוהביו.
בהצלחה רבה.