אבל

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/02/06 00:05 י בשבט התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום. אמא שלי ניפטרה ואישתי רוצה ליצבוע את הבית לפסח

האים מותר לי ליצבוע את הבית כאשר לר עברה שנה או שאני צריך לחכות ולישמור שנה?

תשובה

לשואל השלום והברכה!
הרני כואב את פטירת אימך, תהא מנוחתה עדן.
באמת אסור לאבל במשך השנה לחדש דברים, אך רק בדברים ספציפים לאבל כגון חולצה חדשה או מכנסיים חדשים, אך בדברים שהם לכלל המשפחה כגון אוטו חדש, מזגן חדש, וכו' אפשר לחדש ואף רצוי כיון שלעיתים האבל הכבד חודר יותר מידי הביתה, ובכדי לרענן ולעזור לאחרים שסובבים את האבל רצוי לחדש.
ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בדבר מצווה שרוצים לצבוע את הבית לכבוד חג הפסח, וכמו כן בדבר שחס ושלום עלול להגיע לשלום בית, אין שום צל של איסור.
ומה טוב ומה נעים שתפתיע אותה בצביעה זו ובכך תוסיף לעצמך עוד שלום בית.

בברכה ובהצלחה!
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il