אבל

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/10/02 00:00 כז בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד מעלת הרבנים

בשאלה שנישאלה כאן באתר לגבי אישה שנקברה בעיוה"כ

והשאלה שנישאלה האם סוכות יוצאים מדין שלושים ועניתם שלגבי אב ואם אין יוצאים מדין שלושים

שאלתי לצורך לימוד במחכ"ת

בשו"ע סימן תקמ"ח טו,

"שעה אחת לפני יום הכיפורים ביטלה מימנו גזירת שבעה מפני יום הכיפורים וגזרת שלושיםמבטל מבטל מימנו החג ומגלח בערב החג"

ט,"הא דרגל מבטל גזירת שלשים בשאר מתים אבל באביו ובאמו שאסור לספר עד שיגערו בו חבריו אפילו פגע בו הרגל לאחר שלשים יום אינו מבטל"

ובכף החיים תקמח מח) עד שיגערו בו חבריו.אבל לעניין כיבוס ורחיצה מבטל מימנו הרגל גזירת ל"

לבוש.שו"ג או י"ח"יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

משה שלום,
אבל שנהג אבילות שעה לפני יום הכיפורים בטלה ממנו גזרת שבעה מפני יום הכיפורים וחג הסוכות מבטל ממנו גזרת שלושים.כל זה באבילות על אביו ועל אמו,אולם לענין תספורת וגילוח יש להמתין שלושים יום.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני