אבטחה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 25/08/08 19:48 כד באב התשסח

שאלה

אני מאבטח בפרויקט אבטחה על יישובים ביהודה ושומרון כמו מיבצר שהיה אני גר בבית חג"י ושומר בקרית ארבע האים אני יכול ליסוע באוטו שלי בשבת לשמירה בלי לחזור הביתה?

תשובה

שלום יוני,

כידוע מצווה לחלל שבת כאשר מדובר בפיקוח נפש, כמו במשימות בטחוניות כמו שלך. אבל חייבים למעט ככל שאפשר את חילול השבת הכרוך בכך.
אם אתה לא נשוי עדיף שתסע לפני שבת ותתפלל ותתארח לסעודות שבת בקרית ארבע. אני בטוח שאנשי הקריה ישמחו להזדמנות לארח מי ששומר על שלוות השינה שלהם.
אם אתה נשוי ויוצא לך לשמור בקריה רק פעם בכמה חדשים, הייתי מציע אותו הפטרון, בתנאי שאשתך מסכימה.
אם אתה נשוי ואתה שומר בקריה בשבתות באופן קבוע, מותר לך לנסוע בשבת. (גם אז היות ולא מדובר במסגרת של משמעת צבאית, הייתי מציע שתבדוק אפ אפשר לארגן את רשימת השמירות באופן שלא תצטרך לנסוע בשבתות. אם אין אפשרות כזאת, יש היתר ברור.)
גם כאשר אתה נוסע בשבת יש למעט ככל האפשר בחילול שבת - למשל, כל דברי מוקצה שאתה צריך לקחת אתך יש לשים באוטו לפני שבת, וכו.
בברכה, דוב ברקוביץ