אבא שלי ושיעוריו

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/10/02 22:51 א בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

אבא שלי רב והוא נותן שיחות ושעורים יפים אבל כשאני בא לחופש אני מעדיף להיות עם החבר'ה וזה יוצא על חשבון השעורים שלו.

מצד אחד אבא שלי נפגע שאני לא משתתף בשעורים ומצד שני מספיק לי מה שאני לומד בישיבה ובבית אני רוצה חופש.

כיצד אתה מציע לי לנהוג.

אם זה חשוב לך אני לומד בישיבה תיכונית בכיתה י"א

תודה

תשובה

שלום לך בן תורה .

הנני מתבונן בשאלתך ורואה שני דברים קשורים ושונים של כבוד האב - הרב מזה , והחופש מלימוד תורה מאידך .

בקצב החיים והשכלולים המסחרר של ימינו , יש קשר הדוק יותר והבנה בין דור האב לדור הבן, ומאידך יש פחת מסוים בכבוד האב בגלל ה'סחבקיות ' ועוד כמה טעמים .
לאביך תהיה נחת רוח כפולה מהשתתפותך בשיעוריו לא רק מבחינתו אלא מבחינת לימודך .
אבל לצד של לימודך , אם תקבע חברותא עם חבר או תשתתף בשאר שיעורים , זה ודאי ישמח אותו .

אני משער שגם אביך מבין שיש לך זמן פנוי מהישיבה ויש לך חברים , אם כי אל נשכח שיש קצת יותר מדי חופש , חודשיים של קיץ חודש של תשרי חודש של ניסן , חודש ה'ארגון' - אגב עם הרבה הערכה לתנועה , מה יש למדריך וחניכיו לארגן חודש שלם -
שבת כן שבת לא שבת למה לא .

לנו שהיינו גם חניכים ומדריכים וקומונרים היו שלוש שבתות בישיבה , ורבותינו ספרו לנו שהם בדורם יצאו אחת לשש ורבותיהם יצאו אחת לחצי שנה ..

אינני חושב שיש למישהו פטור מלימוד תורה לכמה חודשים , ולכן טוב מה שנוהגים בני נוער לעשות שיעורים מיוחדים וסדרי לימוד , אל תזלזל בזה , מה שתקנה עכשיו בלימוד תורה , לעולם לא תשכח , אלו השנים הכי יפות לתורה , לא רק לחבר'ה .

בנערותי זכיתי לקבל מכתב ממורי ורבי הגאון הרצי'ה קוק עליו השלום אשר עודדני מאוד ללמוד משניות בימי החופשות .

ולגבי אבא שלך ,
תשמע , אם הוא נותן שיעור מיד אחרי התפילה ואתה יוצא לנגד עיניו יש בזה קצת עלבון , המנע מזה , עצתי שתמצא פשרה של כמה שיעורים שתשתתף וכמה שלא
והרי אתה מודה שאתה נהנה בהם והם יפים .

וכך גם תרווה את הנאותיך , וגם תנהג באבא בכבוד רב.

לך בין הטיפות ובהצלחה .