תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 24/01/21 14:07 יא בשבט התשפא

שאלה

שלום הרבנים וצהריים טובים

אשמח לעזרתכם בתשובה לשאלה-

(השאלה העיקרית:) אם אני קוטפת צמחים, כולל צמחי מאכל- לא למטרת אכילה אלא לדוגמה להכנת בושם-יש צורך לעשר?

ועוד שאלה לגבי מעשר בכללי-אם יש כמה צמחים שאני רוצה לקטוף בזמנים שונים אפילו באותו היום אבל בשעות שונות ואני רוצה שיהיו טריים כל פעם-לעשר כל פעם או שזה נקרא לשווא כי כביכול יכולתי לרכז לפעם אחת כי ידעתי מראש? או שבגלל שאני רוצה שיהיו טריים (במיוחד כשזה עלים שקמלים מהר וגם מבחינת ערכים עדיף לאכול סמוך) אז זה סיבה מספיק טובה לעשות בנפרד?

תודה רבה????

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אם מטרת הגידול של הצמח מראש איננו למטרת אכילה אין צורך לעשר ממנו.

אך אם הוא מיועד גם למאכל, ואת משתמשת לעיתים לצרכים אחרים - צריך לעשר לפני השימוש.

אין שום בעיה לעשר בכל פעם בנפרד.

אני ממליץ מאוד על נוסח הפרשה מראש, לעשות פעם אחת בתחילת היום, ולעשר על הכל.

כמו שבקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=54195&lang=HEB

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן