שאל את הרב

תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/21 06:47 א באלול התשפא

שאלה

שלום וברכה ,

אמי נפטרה לפני 3 שנים , מאז שנפטרה אני משתדל לעשות כמה שיותר מצוות , כעת כעבור שנתיים משנת האבל מעוניין לחזור להניח תפילין לעילוי נשמת אמי , קניתי היום תפילין בהזמנה מיוחדת , וקניתי כיסוי לתפילין , האם אני יכול לרשום (בתפירה) לעילוי נשמת אמא ? (כמובן שמה ושמה של סבתא כנהוג) או שזה אסור ?

חלק מהרצון הרב להניח תפילין זה להעלות את נשמתה של אמא ושיהיה תיהיה בלב שלי ובכל מקום ובמיוחד על המצווה הקדושה שהחלתי לבצע .

המון תודה וברכה , בשורות טובות וישועות לעם ישראל????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יפה מה שהנהגת על עצמך לרשום שם אמך ואם אמך על התפילין, אמנם אין זה מקובל לכתוב שמות אלו, אבל זה בגלל שיש חיוב תמידי להניח תפילין בין אם האמא חיה או חלילה הלכה לעולמה, על כן לא נהגו לכתוב, אבל אם אתה רוצה לכתוב בכסוי התפילין את שמה הדבר אפשרי. אולי אפשר לנהוג כרגיל לכתוב את השם שלך על הצד הראשי, ומאחור לכתוב "לזכרון אמי מרת .... בת ......".

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כתבות נוספות