תפילין

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 21/11/20 21:10 ה בכסלו התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני יהודי שומר תורה ומצוות ברוך ד' וקם מדי יום לתפילה .

לצעיר הרב, לפני כמה חודשים כשהיה חושב יום אחד קמתי ויצא שלא הנחתי תפילין אני היום מגיע למניין גם בשחרית. לא הנחתי תפילין יום אחד ולא הייתי מודע לחשיבות הענקית של האות והמצווה הזאת ופשוט בלי קשר יצא שלא הנחתי.

אני ממש מצטער וממש עצוב וחושב איך לכפר לתת צדקה להתענות מה לעשות. אני ממש ממש מצטער על כך.

איך אוכל לכפר על כך?

תודה. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, כפי שכותב הרב קוק באורות התשובה עצם ההרגשה של החרטה והצער על פספוס הנחת התפילין מראים שאתה נמצא במקום טוב מבחינה רוחנית, כלומר, שאתה לא רגיל לפספס את המצווה החשובה הזו וייסורי הנפש שחווית הם הם כבר מהווים כפרה על הפספוס.

הדבר הכי טוב הוא שלבי התשובה המפורסמים של: חרטה, וידוי וקבלה לעתיד - כאשר בשלב הקבלה לעתיד לחשוב על איך תוכל להימנע ממצב של פספוס הנחת התפילין.

מלבד זאת ממליץ לך מאוד ללמוד הלכות תפילין. זה יחזק לך את החוסן הנפשי במצווה זו ותרגיש הרבה יותר קשור אליה. אתה יכול ללמוד זאת מקיצור שלחן ערוך\ילקוט יוסף.

או אם אתה מעוניין יותר להעמיק, ללמוד את השלחן ערוך עם המשנה ברורה (אם אתה אשכנזי) על הלכות תפילין הרלוונטיות, כלומר: חלק אורח חיים, סימנים: כ"ה, כ"ז-ל"א, מ"ד