תפילין בלילה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 12/03/19 08:31 ה באדר ב'

שאלה

אם לא הינחתי תפילין ביום גם בשחרית וגם במנחה מותר לי להניח באותו היום בערב ובלילה אחרי צאת הכוכבים תפילין וטלית בלי ברכה ולהגיד 4 פרשות תפילין ולהתפלל ערבית עם תפילין אחר כך?

והאם מותר להניח תפילין וטלית בלי ברכה בערב ובלילה בשביל להתפלל ערבית גם אם הנחתי בשחרית ובמנחה תפילין וטלית?

תשובה

שלום וברכה,

חז"ל אסרו להניח תפילין בלילה שמא ישן בהם ואז יבואו לידי ביזיון. גם מי שנאנס או שגג ולא הניח ביום אין לו להניח תפילין אחר צאת הכוכבים, ואפילו בלא ברכה.

יש חריג אחד- אם עדיין לא שקעה החמה והאדם התפלל ערבית מבעוד יום, ולא הניח באותו יום תפילין, כתבו הפוסקים שיניחם בלא ברכה כל עוד זה יום ולא לילה.