תפילות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/02/21 10:15 יג באדר התשפא

שאלה

שלום לכם, כבודי הרבנים, רציתי לשאול שאלה (אולי כמה אם יתאפשר) לגבי תפילות - אני יודע שזה עלול להישמע מאוד מטומטם ואבסורדי, אבל באמת יש לי שאלות לגבי כך...

אני פשוט בתהליך של חזרה בתשובה, אני מאמין שלכל דבר שאני רואה ועובר יש פשר, ואני מאמין ב-סימנים מהיקום... ויש סימנים שמעידים על כך שאני צריך לשמור את השבת.

אבל הכוונה וההנחה מן הסתם היא כמובן ל-עתיד לבוא לחזור בתשובה, ללמוד תורה וקבלה כמובן...

אז השאלה שלי היא:

מהו באמת הצורך בתפילות, במיוחד כמה פעמים ביום? לא שאני חלילה נגד זה, אבל לצורך העניין - המוח שלנו עובד על גלים (גלי אלפא, בטא, וכו׳)... ולפני השינה ובהשכמה בבוקר - הוא נמצא במצב של היפנוזה.

אנחנו יכולים כבר כשאנחנו קמים פשוט להגיד לבורא תודה על הכל, על הבריאות, שלמות, ההתפתחות שלנו, כל דבר... אפשר להפוך את זה להרגל אפילו, כי זה מאוד גם משפיע על התת מודע (שאחראי על 95% ממה שאנחנו עושים).

השאלה והטענה שלי היא - שהבורא רואה ויודע הכל בעצם. וגם אם אנחנו מוקירים לו תודה, לא לפי נוסח התפילה - אלא בדיבור פשוט, אפילו במחשבות שלנו, זה לא נחשב? אלוהים לא רואה / שומע את זה? זה נשמע תמוה בעיני...

כמובן, בעד בן אדם אחר אולי שצריך את התפילה, או אנשים שצריכים תהילים זה דבר מבורך... אבל באמת, אני לא אומר את זה מתוך התחכמות או עצלנות - באמת, מה הטעם, מספר פעמים ביום?

*^*ואגב, אני יודע שזה קצת לא קשור - אבל אני אנסה כי אף אחד לא מכיר בזה ממי שניסיתי - כשהתחלתי להיחשף לרוח נפש נשמה ולרוחניות ולנסות לסלוח יותר (וראיתי תשובה יפה שלכם כאן: https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A0%D7%A4%D7%A9-%D7%A8%D7%95%D7%97-%D7%95%D7%A0%D7%A9%D7%9E%D7%94/) התחלתי לראות מספרים כמו 11:11, 222, וכו׳... האם אתם מאמינים ב-זה / שמעתם על זה?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ב"ה.

הדברים שאתה כותב אינם מטומטמים או אבסורדיים, כי אם עוסקים בסוגיות יסוד.

הצורך בתפילות נידון הרבה בדברי ראשונים. הידועים ביותר הם דבריו של רבי יהודה הלוי, על הצורך לצאת ממעגל החיים שלוש פעמים ביום, כדי להיות ב"גרעין הזמן ופריו" (כך כתב), ועל ידי כך לקשור את החיים שלנו בריבונו של עולם.

אין לזה שום קשר לגלים מסוגים שונים, או בהשפעה על התת-מודע. להפך, זו השפעה עמוקה מאוד על המודע.

ואכן, ביסודו של דבר, התפילה הייתה במילים שלנו, בדיוק כפי שאתה הצעת. אולם ההלכה נוקטת בדרך של סטנדרטניזציה, מסיבות שונות: מהעובדה שחלק גדול מבני האדם אינם בעלי יכולת ביטוי והבעה, ועד הרצון לקיים יכולת לתפילה בציבור, שלא ניתן לקיימה אם כל אחד אומר מילים אחרות ובזמנים שונים.

כל טוב, ולוואי ותתקבלנה תפילותינו ברצון לפני אדון כל