תפילה בבית הכנסת לבת בנסיבות הקורונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/03/20 15:04 כ באדר התשפ

שאלה

שלום רב,

אני רגילה ללכת בשבת לרוב התפילות בבית הכנסת ולפעמים לכולן, האם זה נהפך לסוג של נדר? האם אני חייבת ללכת תמיד לתפילות במניין?

ומה לעשות במצב של היום עם הקורונה.. האם ללכת בכל זאת? למרות שאני בת ולא חייבת במניין? וח"ו אעמיד עצמי בעוד מקום לאפשרות של הדבקה וכך גם ח"ו הדביק אחרים... ואולי כך אתפוס "מקום" של מישהו אחר שחייב ללכת? (אצלנו בבית כנסת לאור המצב, כל מתפלל צריך להרשם מראש לאחד המניינים כדי לא לעבור על ההנחיה לאסור התכנסות של מעל 100 איש)..

תודה רבה!!

תשובה

שלום לך ותהיי בריאה,

שאלות דחופות עדיף לשאול בטלפון כדי לקבל תשובה בזמן הטלפון שלי בבית 098987548

באופן כללי זה הזמן להרבות בתפילה ואם אפשר עדיף בבית הכנסת.

לענין נדר אין משמעות כי בזמן של מצב מיוחד כזה הוא לא מחייב.

אם יש חשש קל ביותר שתדביקי אחרים - אסור בשום פנים ואופן ללכת לבית הכנסת.

במרבית בתי הכנסת שאני מכיר עזרת הנשים בחלל נפרד מעזרת הגברים ולכן אינך מונעת מגבר להגיע לתפילה.

בבקשה שאל כביר לא ימאס תפילת רבים

דוד לוי