תיקון חצות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/11/20 22:58 יד בכסלו התשפא

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני רוצה לעשות תיקון חצות בלילה שבין חמישי לשישי, אבל לא הכל ברור לי.

1. האם צריך להגיד את שני התיקונים?

2. מה צריך להגיד על הרצפה?

3. קריאת שמע שעל המיטה, איך היא מתנהלת אם אני גם ככה אלך לישון אחרי חצות?

תודה רבה כבוד הרב. בשורות טובות.

תשובה

שלום רב

משמח מאוד לראות שאלה כזו מילד צעיר שהשם יברך אותך ותזכה לעלות עלה מעלה במעלות התורה והיראה.

חשוב מאוד מאוד לקרוא את תיקון חצות אשר הוא ביטוי לאבלות שלנו על חורבן בית המקדש והצפיה והערגה והתחנונים לבניית הבית השלישי במהרה שיהא בניין עדי עד.

בדיני תיקון חצות ישנם הרבה פרטי הלכות וסדרי זמנים הנה אומר לך בקיצור את הנוגע לשאלותיך.

כאשר כבודו עולה לישון יקרא תחילה את קריאת שמע על המיטה ואם כבר הגיע זמן תיקון חצות כי אז

אין לומר שוב פעם את הוידוי התחנון שאין אומרים תחנון בזה אחר זה .

אך אם אתה עולה לישון מוקדם וקורא קריאת שמע ואחר כמה שעות קורא תיקון חצות עליך לומר את הוידוי.

ישנם שני תיקונים תיקון רחל ותיקון לאה אומרים את שניהם אבל ישנם לילות בהם אומרים רק את תיקון לאה.

בימים שאתה אומר את שני התיקונים תיקון רחל ותיקון לאה יושבים על הקרקע על בד או שטיח וכיוצא בזה עד סוף תיקון לאה.

ובימים שאומרים רק תיקון לאה אין לשבת על הקרקע כלל.

ראה בבן איש חי שנה א' פרשת וישלח אות י יא וכף החיים סימן א אות יח ויט ועוד.

ובשנה הבאה שהיא שנת שמיטה נאמר בעזרת השם רק את תיקון לאה.

אם קראת קריאת שמע עלית לישון וקמת לאחר כמה שעות לתיקון חצות עליך ליטול ידיים ולברך את ברכות התורה לפני כן.

ויהי רצון שנזכה לראות מהרה בהבטחת השם יתברך שישו איתה כל המתאבלים עליה אתה תקום תרחם ציון כי עת לחננה כי בא מועד.